Divendres, 19 abril 2024

349 nedadors disputen la 19ª travessa popular s’Eixugador-Aiguafreda de Begur

Pedro Ruiz Claveria
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

Un total de 349 nedadors, d’edats molt diverses, van competir diumenge passat en la ja tradicional travessa popular de natació de s’Eixugador a Aiguafreda, al municipi de Begur. La prova, que consta d’un recorregut de 1.000 metres, la van finalitzar 336 nedadors. El guanyador de la competició marítima, que enguany assolia la XIX edició, va ser Miquel Linares (Club Natació Figueres), marcant un registre de 9 minuts i 10 segons. Pel que fa a les dones, la vencedora va ser Estel Galo (Club Nàutic Granollers), amb un temps de 9:54.

L’inici de la cursa va ser a les 9 del matí. Els participants es van inscriure a la cala d’Aiguafreda, i el requisit per a apuntar-se a la travessa popular era que els participants fossin majors de 12 anys. Seguidament, a través d’embarcacions, els inscrits van ser traslladats fins a la cala de s’Eixugador -on va tenir lloc l’inici de la prova-. Per altra banda, altres participants van anar-hi pel camí de ronda amb l’acompanyament d’un guia, com a novetat d’aquest any.

La prova es divideix en set categories, segons l’edat i per cada gènere. Així, hi havia la de 12 a 16 anys (A), de 16 a 29 (B), de 29 a 39 (C), de 39 a 49 (D), de 49 a 59 (E), de 59 a 69 (F) i la de majors de 70 anys (G).

El Palamós visita el camp del Valls

Gràcies al gran triomf de la setmana passada per 5 gols a 1 davant del Sants, els blau-i-grocs s'han allunyat de la zona perillosa i ara ocupen l'onzena plaça de la Lliga Elit