22.2 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

7 anys a la presó

Ahir dinava amb l’Alba al Mar Blau, a la Platja de Pals i en la conversa que teníem ens vam dedicar a enumerar el que hem fet en l’últim any i ara jo, per gaudi de la nostra audiència, em dedicaré a repassar-ho.

En l’últim nostre any hem començat a viure junts. Vam fer la mudança des de casa seva i ja sembla que portem tota una vida junts. En un any l’Alba ha canviat de feina, d’una empresa que la desgastava cap a una on no para de créixer. Ella ha fet ja dues exposicions de les seves peces de cal·ligrafia. Hem fet 4 viatges junts, i el passat abril a mi em van ingressar dos dies després de passar el meu darrer Sant Jordi com a director del Club TR3SC, perquè el 19 de novembre vaig canviar de feina per anar a la Generalitat i aprendre en només 3 mesos com funciona l’administració de la cosa pública.

En aquest any he vist una quarantena de concerts i festivals, una vintena d’obres de teatre, he iniciat un tractament per a una malaltia auto immune fent una petita familieta amb l’Alba i la Maria en un fantàstic cap de setmana catàrtic a La Coma i la Pedra, al Solsonès.

Només en aquest any he perdut l’amistat d’en David, que ha decidit oblidar el nostre vincle, no sense abans haver viscut algunes aventures al parc d’Ordesa i alguns moments de ràdio estelars.

Amb la família de Ràdio Capital hem fet alguns programes especials per emmarcar, un parell de transmissions esportives especials, un programa des de la presó de Figueres que ens va fer mereixedors d’un Premi Rahola, una reforma de la cuina de casa, 3 inundacions, una d’elles amb canvi de lavabo inclòs, unes festes de Nadal amb família, he anat als Premis Goya, a la Berlinale i a un fotimé d’esdeveniments. Tot això i molt més en només un any.

Ara però, feu un exercici: Quan algú us digui que a la Dolors Bassa i a la resta de presos polítics que tenim, els condemnaran però “només” estaran 6 o 7 anys a la presó i després ja sortiran, penseu en tot el que heu fet el vostre últim any, multipliqueu-ho per 6 o 7 i valoreu si esteu disposats a renunciar-hi.

Perquè això és el que esteu relativitzant quan doneu per fet que els condemnaran i us quedeu tan tranquils.

Llibertat preses i presos polítiques i retorn dels exiliats.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios