- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital guanya un altre Premi Rahola
/

El jurat dels Premis Rahola de comunicació local, que impulsa la delegació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha atorgat el Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio, al programa “Sopem a la presó” que vam emetre el passat 16 de novembre del 2018 des de l’aparcament de la presó del Puig de les Basses de Figueres, amb motiu de la presó preventiva de Dolors Bassa.

Durant l’acte d’entrega, els responsables de Ràdio Capital van reivindicar el paper de la ràdio local i van lamentar l’escasa resposta que ha tingut aquesta categoria per part dels mitjans, símptoma de la manca d’aposta de les administracions per entendre les emissores de ràdio locals com a plataformes d’informació àgils i adaptats a la nova manera d’explicar les notícies a través de totes les plataformes. En aquest sentit han reivindicat la “vocació transmèdia de Ràdio Capital” que utilitza diverses plataformes més enllà de la ràdio convencional des del primer dia.

En el moment de rebre el guardó, els responsables del programa han agraït a tot l’equip de l’emissora, la feina feta durant la trajectòria de Ràdio Capital, així com a la protagonista del programa premiat, la Consellera Dolors Bassa, en presó preventiva des de fa més d’un any i a qui cada setmana, des de Ràdio Capital se li envien les principals notícies del Baix Empordà per via postal.

Tres premis en quatre anys

No és la primera vegada que Ràdio Capital rep un premi periodístic. Des que Ràdio Capital va esdevenir un projecte periodístic l’any 2015, ja són 3 els reconeixements que ha rebut per diferents iniciatives. El primer, per l’especial eleccions municipals del 2015, l’any 2017 arribaria un Premi RAC per l’excel·lència pel programa Govorit Radio Svoboda sobre els 10 anys de la demolició de les antenes de Radio Liberty (que també va ser finalista als Rahola) i ara és aquest programa emès des de la presó de Figueres, el s’emporta un nou reconeixement.

nomenament premi rahola

- Publicitat -