16.9 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Defensa obre la porta a una nova subhasta de la base Loran C de l’Estartit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Defensa obre la porta a una nova subhasta de la base Loran C de l'Estartit
Loading
/

El ministeri espanyol de Defensa obre la porta a una nova subhasta de l’antiga base militar Loran de l’Estartit. En una sessió de la comissió de Defensa al Congrés, la ministra María Dolores de Cospedal ha assegurat que estan en converses amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí perquè el municipi vol adquirir la finca, però fonts municipals ho desmenteixen.

Amb tot, ha recordat que la darrera vegada que els terrenys van sortir a subhasta, va quedar deserta. L’Estat havia fixat el preu mínim de venda en més de mig milió d’euros i la ministra ha obert la porta a una nova convocatòria en què s’abaixin els tipus.

Per la seva banda, l’Alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), ha desmentit al Diari de Girona que hagi tingut cap conversa amb la Ministra. Segons Rufí, podria haver estat amb l’anterior alcalde.  Tot i això, donat que Rufí ocupa l’alcaldia des del juliol, quan de Cospedal encara no era ministra, això sembla poc probable.

L’antiga base militar Loran de L’Estartit és una parcel·la de poc més de 35 hectàrees. Està situada al nord del municipi i té la qualificació urbanística de finca rústica. Fa 21 anys que va quedar sense cap funció ni guardacostes. Es troba en ple Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter i fa anys que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí en reclama la titularitat. No hi ha hagut acord perquè el consistori no arriba al preu que en fixa el ministeri de Defensa.

Sobre la base Loran C

Les imatges de degradació i abandonament de l’antiga estació, recorden a les de l’emissora Ràdio Liberty, situada a la platja de Pals

Més informació sobre la base Loran C

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els Bombers apaguen un incendi que ha afectat una planta baixa a Platja d’Aro

Els fets s'han produït aquesta matinada i s'han hagut d'atendre dues persones per inhalació de fum.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -