22.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

8M: Activitats del Dia de la Dona al Baix Empordà

A la majoria de municipis es farà un acte institucional amb lectura de manifest. A part d’això, hi ha molta varietat d’activtats: des de marxes exploratòries per detectar espais insegurs fins a sopars i confecció de murals feministes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Demà dimarts és 8 de març, Dia de les Dones. És un dia important perquè simbolitza la lluita feminista i el seu objectiu: aconseguir l’igualtat entre homes i dones en tots els àmbits. Arreu del Baix Empordà es faran activitats en motiu d’aquest dia.

A Pals s’ha fet una programació pel 8M amb el lema “Avancem cap a una normalitat feminista”. A les 12 h, es llegirà el manifest a la Plaça Major. Després, es col·locarà una pancarta reivindicativa a la façana de l’Ajuntament i s’il·luminarà el Vaixell de color lila.

A Palafrugell les activitats programades estan relacionades amb el dret de les dones de gaudir i estar tranqui·les a l’espai públic, sense por. Per això, el dimarts a les 19 h es farà una marxa exploratòria per detectar els punts insegurs als carrers de Palafrugell. Abans, a les 18.30 h, també es farà un acte reinvidincatiu i institucional a la Plaça Nova.

A Palamós també es farà un acte institucional a les 12 h davant l’Ajuntament. A partir de les 19 h es farà un acte organitzat per l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan per conèixer les experiències i bones pràctiques que es duen a terme en els centres educatius del municipi en relació amb la igualtat de gènere. Es farà a l’equipament municipal de les galeries Carme.

El 8 de març a la Bisbal d’Empordà també començarà amb una concentració davant l’Ajuntament a les 12 h. A les 20 h, el Grup de Dones de la Bisbal ha organitzat una concentració al passeig Marimon Asprer que es desplaçarà fins el Pavelló. Allà, es farà la lectura del manifest, es confeccionarà un mural de ceràmica de manera conjunta i s’oferirà poesia i música hondurenya. Durant tot el dia, a més, tots els comerços de la Bisbal es tenyiran de color lila.

A Torroella de Montgrí, la lectura del manifest del Dia de les Dones es farà a les 18 h a la plaça de la Vila. Tot seguit, el Cor de les Dunes farà una actuació a la mateixa plaça. Finalment, hi ha un “Sopar de Dones” organitzat al Cafè de la Plaça de la Vila, a les 21 h.

A Castell-Platja d’Aro, es farà una Aturada feminista davant l’ajuntament a les 12h. Es farà la lectura del manifest. El mateix es farà a Begur: lectura de manifest a les 12 h davant l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Escola Barceló i Matas decebuda davant la pèrdua del gimnàs del centre

L'AMPA de l'Escola Barceló i Matas alerta de que la falta d'espai afecta tant a l'escola com a l'institut.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -