13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

A Palamós el 2020, el 46,29% de les deixalles va entrar en la recollida selectiva

Representa gairebé 6.000 tones repartides en diverses fraccions

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

A Palamós l’any passat, el 46,29% del total dels residus generats al municipi va entrar en la recollida selectiva, és a dir 5.946 tones, repartides de la següent manera: la part més important va ser la fracció orgànica de residus municipals (FORM) per un total de 1.185 tones. Després, la recollida dels envasos lleugers va representar 649 tones, mentre que la del vidre es va situar en 574 i la del paper i cartró en 539, segons informa l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. Cal mencionar que als contenidors del municipi es van recollir unes 146 tones de residus vegetals i roba usada. Finalment, els residus no seleccionats, prop de 3.000 tones, van ser destinats a la deixalleria municipal.

Aquest resultat encoratjador va ser possible gràcies al treball de sensibilització ciutadana realitzat al llarg del 2020. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament va promoure el reciclatge a casa mitjançant diverses accions, com ara repartir cubells airejats destinats a la separació de les restes de menjar i paks de bosses de ràfia per separar per una banda el paper i el cartró i per una altra els envasos lleugers i el vidre.

Així, les diverses accions de conscienciació ciutadana haurien de continuar disminuint l’entrada de residus al Centre de Tractament de Residus Municipals de Lloret de Mar, amb una doble conseqüència positiva: la de protegir el medi ambient i la de reduir la despesa anual del municipi pel que fa al tractament de residus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sis municipis del Baix Empordà denuncien que el Pla Director és “poc clar” i no descarten portar-lo als jutjats

Asseguren que han deixat moltes llicències aturades per por a haver de respondre econòmicament en cas de denúncia
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -