9.3 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

Palamós, referent europeu pel que fa a la implementació del Carnet Jove Municipal

El nombre de titulars del Carnet Jove se situa per sobre de la mitjana del país i les ofertes locals han triplicat en 2 anys.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Direcció General de Joventut ha escollit Palamós per representar Catalunya en les darreres Jornades del Carnet Jove Europeu al Consell d’Europa, celebrades a Brussel·les els dies 3 i 4 de març. Pels bons resultats que aquesta cuitat ha obtingut en la implementació del Carnet Jove, ha esdevingut un referent per a altres països de la UE que volen desenvolupar-ne la utilització.

Cal recordar que el 2018, la Generalitat havia seleccionat Palamós entre les ciutats del Baix Empordà per realitzar una prova pilot del desplegament del nou Carnet Jove, conjuntament amb altres ciutats del Principat:  L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Amposta, Manlleu, La Seu d’Urgell i Agramunt. Entre totes, Palamós ha obtingut els  millors resultats pel que fa a les ofertes de serveis locals i la utilització del carnet pel jovent. Cal destacar principalment la franja dels 18-25 anys i les noies, amb gairebé el 49% i el 38,30% respectivament, que se situen per sobre de la mitjana del país valorada en el 35,35%.

Els avantatges del Carnet Jove

El Carnet Jove ofereix serveis i descomptes, més de 8.000 a Catalunya i 60.000 arreu d’Europa, en àmbits com la cultura, el turisme, els viatges i la formació. A banda d’això, és una eina per potenciar el vincle i per tant l’arrelament amb els comerços de proximitat.

Concretament, des del 2018, Palamós ha triplicat les ofertes de proximitat i ara els 1.246 joves titulars del carnet es poden dirigir a una setantena de serveis. Hi trobem des de perruqueries, llibreries i botigues d’alimentació fins a centre d’esports o serveis mèdics, com també el Teatre La Gorga o el Museu de la Pesca.

Finalment, per fer-se titular, cal dirigir-se les oficines de Caixa Bank o fer-ho en línia per als majors d’edat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Desmantellen un laboratori subterrani per obtenir collites exprés de marihuana en una masia de Sant Feliu de Guíxols

La policia deté el responsable del cultiu i comissa 75 quilos de plantes i 35 més de cabdells a Sant Feliu de Guíxols.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -