24.1 C
Pals
Divendres, 30 octubre 2020

Palamós, referent europeu pel que fa a la implementació del Carnet Jove Municipal

El nombre de titulars del Carnet Jove se situa per sobre de la mitjana del país i les ofertes locals han triplicat en 2 anys.

El més llegit

Palamós tindrà zona vermella i noves condicions d’aparcament

Dilluns vinent, 2 de novembre, Palamós començarà a aplicar la nova normativa de les zones d'aparcament d'horari limitat existents...

El Govern ordena confinar els municipis el cap de setmana i tanca centres comercials, extraescolars, teatres i concerts

Prorroga el tancament de la restauració i confina perimetralment Catalunya a partir d'aquesta nit

Es disparen les hospitalitzacions per coronavirus al Baix Empordà

L'Hospital de Palamós té 40 pacients ingressats per covid, una xifra que, segons les previsions de Salut, es podria multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60.

Els Mossos d’Esquadra de la Bisbal reconeixen la col·laboració de l’empresari de Verges Jordi Peraferrer durant el temporal Glòria

Amb maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va evitar el trencament total de la mota del Riu Ter. Els Mossos asseguren que amb la seva actuació va aconseguir que no s'haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Direcció General de Joventut ha escollit Palamós per representar Catalunya en les darreres Jornades del Carnet Jove Europeu al Consell d’Europa, celebrades a Brussel·les els dies 3 i 4 de març. Pels bons resultats que aquesta cuitat ha obtingut en la implementació del Carnet Jove, ha esdevingut un referent per a altres països de la UE que volen desenvolupar-ne la utilització.

Cal recordar que el 2018, la Generalitat havia seleccionat Palamós entre les ciutats del Baix Empordà per realitzar una prova pilot del desplegament del nou Carnet Jove, conjuntament amb altres ciutats del Principat:  L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Amposta, Manlleu, La Seu d’Urgell i Agramunt. Entre totes, Palamós ha obtingut els  millors resultats pel que fa a les ofertes de serveis locals i la utilització del carnet pel jovent. Cal destacar principalment la franja dels 18-25 anys i les noies, amb gairebé el 49% i el 38,30% respectivament, que se situen per sobre de la mitjana del país valorada en el 35,35%.

Els avantatges del Carnet Jove

El Carnet Jove ofereix serveis i descomptes, més de 8.000 a Catalunya i 60.000 arreu d’Europa, en àmbits com la cultura, el turisme, els viatges i la formació. A banda d’això, és una eina per potenciar el vincle i per tant l’arrelament amb els comerços de proximitat.

Concretament, des del 2018, Palamós ha triplicat les ofertes de proximitat i ara els 1.246 joves titulars del carnet es poden dirigir a una setantena de serveis. Hi trobem des de perruqueries, llibreries i botigues d’alimentació fins a centre d’esports o serveis mèdics, com també el Teatre La Gorga o el Museu de la Pesca.

Finalment, per fer-se titular, cal dirigir-se les oficines de Caixa Bank o fer-ho en línia per als majors d’edat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Crida a assistir al cribratge massiu de coronavirus a Palafrugell

Aquest divendres i dissabte es fa un cribratge massiu a Palafrugell i és important que tothom que pugui (entre 30 i 60 anys) hi vagi per aconseguir aturar l'escalada de casos de coronavirus al municipi
- Publicitat -

Supermatí – 30 octubre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest divendres

Castanyada anticiclònica amb ambient suau, sol i algunes boirines de matinada

Temps majoritàriament assolellat amb alguns intervals de núvols prims i ambient suau amb temperatura mínima entre els 7 i 10ºC i màxima de més de 20ºC. Pel cap de setmana es formaran algunes boires o bancs de núvols baixos entre la matinada i primera hora del dia.

S’apropa l’hivern

El temps està canviant i les hores de sol cada vegada són més curtes però la son i els malsons que pensàvem que passarien en uns mesos, han tornat a desvetllar un dia a dia incert que vivim en un present ancorat en la setmana que estem gaudint.

Aprovada la nova ordenança de tinença i control d’animals de la Bisbal d’Empordà

La creixent sensibilitat social envers la protecció i la defensa dels essers vius, ha suscitat els darrers anys una intensa activitat normativa internacional, europea, estatal i catalana. I és que els drets dels animals s’han de complementar necessàriament amb els deures dels seus propietaris, tant en relació amb els propis animals, com amb el conjunt de la ciutadania i de l’entorn urbà. La nova ordenança municipal té l’objectiu d’adequar-se a la legislació vigent i a les necessitats actuals d'avançar cap a la protecció i benestar dels animals i a garantir una tinença responsable.

Altres notícies