10.8 C
Pals
Dilluns, 18 gener 2021

Palamós, referent europeu pel que fa a la implementació del Carnet Jove Municipal

El nombre de titulars del Carnet Jove se situa per sobre de la mitjana del país i les ofertes locals han triplicat en 2 anys.

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Bisbal denuncia més de vint sabotatges als parquímetres de la vila

L'alcalde, Enric Marquès, defensa passar la gestió a una empresa privada per tal de "millorar el servei"
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Direcció General de Joventut ha escollit Palamós per representar Catalunya en les darreres Jornades del Carnet Jove Europeu al Consell d’Europa, celebrades a Brussel·les els dies 3 i 4 de març. Pels bons resultats que aquesta cuitat ha obtingut en la implementació del Carnet Jove, ha esdevingut un referent per a altres països de la UE que volen desenvolupar-ne la utilització.

Cal recordar que el 2018, la Generalitat havia seleccionat Palamós entre les ciutats del Baix Empordà per realitzar una prova pilot del desplegament del nou Carnet Jove, conjuntament amb altres ciutats del Principat:  L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Amposta, Manlleu, La Seu d’Urgell i Agramunt. Entre totes, Palamós ha obtingut els  millors resultats pel que fa a les ofertes de serveis locals i la utilització del carnet pel jovent. Cal destacar principalment la franja dels 18-25 anys i les noies, amb gairebé el 49% i el 38,30% respectivament, que se situen per sobre de la mitjana del país valorada en el 35,35%.

Els avantatges del Carnet Jove

El Carnet Jove ofereix serveis i descomptes, més de 8.000 a Catalunya i 60.000 arreu d’Europa, en àmbits com la cultura, el turisme, els viatges i la formació. A banda d’això, és una eina per potenciar el vincle i per tant l’arrelament amb els comerços de proximitat.

Concretament, des del 2018, Palamós ha triplicat les ofertes de proximitat i ara els 1.246 joves titulars del carnet es poden dirigir a una setantena de serveis. Hi trobem des de perruqueries, llibreries i botigues d’alimentació fins a centre d’esports o serveis mèdics, com també el Teatre La Gorga o el Museu de la Pesca.

Finalment, per fer-se titular, cal dirigir-se les oficines de Caixa Bank o fer-ho en línia per als majors d’edat.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies