16.2 C
Pals
Divendres, 24 març 2023
- Publicitat -

A. Ross Johnson: “El teló d’acer també va ser un teló mediàtic”

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Al programa especial Govorit Radio Svoboda vam voler comptar, també, amb l’anàlisi i el punt de vista, d’experts i analistes del país que va impulsar Radio Liberty, és a dir, dels Estats Units. Aquest és el cas d’A. Ross Johnson. És un analista i historiador americà, especialitzat en tota l’etapa de la guerra freda i el paper que van jugar els mitjans.

És investigador visitant de la Institució Hoover, assessor dels fons que té la Institució Hoover sobre Radio Liberty i Radio Free Europe. És investigador sènior del Centre Wilson. Va ser executiu de Radio Free Europe/Radio Liberty entre 1988 i 2002. En reconeixement a la seva tasca, el govern polonès l’ha guardonat en dues ocasions.

Si una cosa domina Johnson és l’impacte dels mitjans de comunicació en la segona meitat del segle XX i en aquest sentit afirma que el teló d’acer va ser alhora un “teló mediàtic”.

Quant a l’impacte de Radio Liberty, Johnson afirma que la Unió Soviètica no els van posar les coses fàcils i que els intentava interferir el seu senyal. Però tot i això Johnson creu que va valer la pena.

Johnson afirma que emissores com Radio Liberty van ajudar a la fi de la Unió Soviètica, però on va tenir un impacte molt més important les ràdios americanes van ser sobretot als països de l’Est d’Europa i les revoltes democràtiques que s’hi van produir.

Per acabar li vam preguntar sobre el paper actual de Radio Free Europe/Radio Liberty en el món actual.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×08 – Perdudes primaverals

En aquest nou episodi dissimulem el fet de no tenir tema amb moltes anècdotes de les nostres últimes setmanes....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -