15.3 C
Pals
Dimecres, 22 març 2023
- Publicitat -

Llibert Ferri: “Radio Liberty no va tenir l’efecte desitjat a la Unió Soviètica”

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A Ràdio Capital en el programa que vam fer en directe des de Pals per recordar Radio Liberty vam voler obrir la mirada i endinsar-nos en aquella Rússia de la guerra freda. Per això vam poder parlar amb el periodista Llibert Ferri, corresponsal de TV3 en el moment més important d’aquell país de les últimes dècades: la Perestroika i la desintegració de la Unió Soviètica.

Ferri afirma que el paper dels mitjans de comunicació va ser bàsic en aquesta segona meitat del segle XX:

El règim franquista, als anys 50, va experimentar una certa obertura i conseqüència d’això, segons Llibert Ferri, va ser la instal·lació de Radio Liberty. Ferri explica que era per interès: els EUA necessitaven estratègicament el règim franquista i el franquisme els EUA.

Radio Liberty va tenir un impacte important sobretot a l’Est d’Europa, als països satèl·lits com la República Txeca o Polònia. Tanmateix, l’objectiu número 1 de Radio Liberty era Moscou i la Unió Soviètica, i Llibert Ferri es mostra escèptic sobre l’impacte real de Radio Liberty a la URSS:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Síndica de Greuges de Palamós proposa al consistori assumir la gestió dels Serveis Socials

La Síndica de Greuges de Palamós, Fina Camós, ha suggerit a l'Ajuntament que consideri la possibilitat de gestionar directament...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -