15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

A Sant Feliu de Guíxols, s’aproven les obres de l’espigó de Garbí sense els vots de l’oposició

Les reformes després del Glòria tenen un pressupost de 430.000 euros

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Durant el ple extraordinari de dijous passat, el projecte d’obres de l’espigó de Garbí de la platja de Sant Feliu de Guíxols, es va aprovar però només amb els vots del govern, Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC.

L’espigó, que s’havia inaugurat a principis del 2019, va quedar malmès només al cap d’un any pel temporal Glòria. Així, als 200.000 euros inicials, es calcula un pressupost de 430.000 més per a les reformes.

Aquesta és la raó per la qual Junts Per Catalunya hi va votar en contra. La portaveu Cristina Vicents apunta que no es compti només amb els recursos públics i es demani ajuts a la Generalitat.

El mateix considera Silvia Romero d’ ERC i subratlla que altres municipis sí que van aconseguir finançaments després del Glòria.

La primera proposta municipal preveia l’ampliació dels fonaments de rocalla amb una estructura reforçada. Jordi Lloveras, portaveu de Guíxols des del carrer, ho considera un “macroespigó” i Pere Albó, d’ Avancem-Mes, tem que amb el reforç de l’espigó passi com amb el del port que no és estètic i va rebre moltes crítiques per part de la ciutadania. Considera que serà un bloc de formigó més al municipi raó per la qual es van abstenir.

Finalment, l’alcalde Carles Motas, es va queixar de la falta de suport de la resta d’administracions i va prometre que protegiran l’estructura amb “pedres grosses”.

Així, les obres de l’espigó començaran el 2021 i el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, espera que sigui a principi d’any si es poden acabar abans d’estiu. Si no fos possible, ho farien al setembre vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -