18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

L’Audiència absol l’exregidor de la CUP de Torroella per amenaces a un membre de Ciutadans

L'Audiència de Girona ha confirmat l'absolució de l'exregidor torroellenc, Robert Huertas, d'un delicte lleu d'amenaces a un membre del partit polític de Ciutadans durant un acte al municipi de Torroella de Montgrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“Cuadros, has clavat la teva pròpia tomba”. Amb només aquesta frase cridada en una manifestació el 26 de gener del 2019 a Torroella de Montgrí en contra de la visita de Ciutadans al poble del Baix Empordà, començava un procediment legal. Més d’un any després, ha acabat amb l’Audiència de Girona confirmant l’absolució de l’exregidor de la CUP a Torroella, Robert Huertas, d’un delicte lleu d’amenaces.

Huertas ja havia guanyat la sentència del jutjat d’instrucció 1 de la Bisbal d’Empordà, que assegurava haver-hi “dubtes més que raonables” que fos l’exregidor de la Candidatura d’Unitat Popular qui hagués amenaçat al regidor de Ciutadans, Pere Cuadros. Segons han publicat diversos mitjans, la sentència de l’Audiència de Girona segueix mantenint els dubtes i asseguren que no són “capritxosos” perquè les diferències entre el denunciat i la persona que amenaça són “absolutament visibles i patents”.

L’Audiència de Girona tomba el recurs que l’acusació particular va presentar després de l’absolució del jutjat de la Bisbal, i automàticament confirma la sentència absolutòria a Huertas.

Segons diversos mitjans, la sentència de l’Audiència de Girona, assegura que a “les imatges, es pot observar perfectament com la persona que efectua les manifestacions que es recullen, de les quals no hi ha dubte que no són pròpies d’una societat democràtica madura, les efectua un individu de constitució forta, que porta ulleres el cabell rapat als laterals“

Per això, el tribunal defensa que tenint en compte la “comparació entre els dos”, hi ha dubtes que a la jutgessa li sorgeixen, i aquesta incertesa no es pot solucionar amb els altres arguments de l’acusació particular. De fet, l’advocat de Pere Cuadros, havia impugnat la gravació aportada per la defensa, però com s’assegura des de diversos mitjans, no havia impugnat la identificació del processat.

La trama judicial va començar després de la visita del partit polític de Ciutadans a Torroella de Montgrí el 26 de gener del 2019. Per evitar-ho es va convocar una contra-manifestació. A partir d’aleshores, van citar a declarar a l’exregidor Robert Huertas i des de l’acusació demanaven una multa de 1.080 euros i una indemnització de 500 euros per un delicte lleu d’amenaces.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -