3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

L’Audiència absol l’exregidor de la CUP de Torroella per amenaces a un membre de Ciutadans

L'Audiència de Girona ha confirmat l'absolució de l'exregidor torroellenc, Robert Huertas, d'un delicte lleu d'amenaces a un membre del partit polític de Ciutadans durant un acte al municipi de Torroella de Montgrí

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

“Cuadros, has clavat la teva pròpia tomba”. Amb només aquesta frase cridada en una manifestació el 26 de gener del 2019 a Torroella de Montgrí en contra de la visita de Ciutadans al poble del Baix Empordà, començava un procediment legal. Més d’un any després, ha acabat amb l’Audiència de Girona confirmant l’absolució de l’exregidor de la CUP a Torroella, Robert Huertas, d’un delicte lleu d’amenaces.

Huertas ja havia guanyat la sentència del jutjat d’instrucció 1 de la Bisbal d’Empordà, que assegurava haver-hi “dubtes més que raonables” que fos l’exregidor de la Candidatura d’Unitat Popular qui hagués amenaçat al regidor de Ciutadans, Pere Cuadros. Segons han publicat diversos mitjans, la sentència de l’Audiència de Girona segueix mantenint els dubtes i asseguren que no són “capritxosos” perquè les diferències entre el denunciat i la persona que amenaça són “absolutament visibles i patents”.

L’Audiència de Girona tomba el recurs que l’acusació particular va presentar després de l’absolució del jutjat de la Bisbal, i automàticament confirma la sentència absolutòria a Huertas.

Segons diversos mitjans, la sentència de l’Audiència de Girona, assegura que a “les imatges, es pot observar perfectament com la persona que efectua les manifestacions que es recullen, de les quals no hi ha dubte que no són pròpies d’una societat democràtica madura, les efectua un individu de constitució forta, que porta ulleres el cabell rapat als laterals“

Per això, el tribunal defensa que tenint en compte la “comparació entre els dos”, hi ha dubtes que a la jutgessa li sorgeixen, i aquesta incertesa no es pot solucionar amb els altres arguments de l’acusació particular. De fet, l’advocat de Pere Cuadros, havia impugnat la gravació aportada per la defensa, però com s’assegura des de diversos mitjans, no havia impugnat la identificació del processat.

La trama judicial va començar després de la visita del partit polític de Ciutadans a Torroella de Montgrí el 26 de gener del 2019. Per evitar-ho es va convocar una contra-manifestació. A partir d’aleshores, van citar a declarar a l’exregidor Robert Huertas i des de l’acusació demanaven una multa de 1.080 euros i una indemnització de 500 euros per un delicte lleu d’amenaces.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies