Acaba el Pla de Barris de Palafrugell que ha comptat amb una inversió de 8,2 milions d’euros

privat:-acaba-el-pla-de-barris-de-palafrugell-que-ha-comptat-amb-una-inversio-de-8,2-milions-d’euros

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha assistit aquesta tarda  a la darrera reunió del comitè d’avaluació i seguiment del Pla de Barris de la Sauleda-carrer Ample, a Palafrugell. Aquest comitè final ha comptat també amb la presència de Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Roser Massaguer, regidora de Pla de Barris, representants dels  diferents departaments de la Generalitat implicats: Presidència; Economia i Hisenda; Treball, Afers Socials i Famílies, i Territori i Sostenibilitat; i representants de les entitats veïnals i agents socials del barri, entre d’altres.

Posteriorment a la reunió, s’ha recorregut el barri per visitar les millores realitzades i donar per tancada la inversió que ha fet la Generalitat a través del Fons de foment del Programa de barris corresponent a la convocatòria de l’any 2008.

Cohesió social

Les actuacions del Pla de Barris de Palafrugell s’han desenvolupat en un espai caracteritzat per una morfologia urbana molt diversa, l’àmbit del projecte comprèn: el barri de La Sauleda, el polígon d’habitatges Aniversari del carrer Ample (ambdós fruit de la immigració dels anys 60-70) i un nucli compacte de cases unifamiliars típiques del nucli antic. Aquestes característiques, agreujades per l’aïllament, la manca d’equipaments i l’envelliment dels immobles han fet necessari prioritzar mesures que permetin cohesionar el barri i frenar la substitució dels residents per població estrangera extracomunitària, fomentar la participació associativa i la cohesió social dels joves, infants, dones i nouvinguts, i millorar la imatge del barri.

El Pla de Barris ha comptat amb una inversió de 8,2 milions d’euros que han aportat, a parts iguals, la Generalitat i l’Ajuntament de Palafrugell. Així mateix el projecte ha induït la realització d’altres inversions al barri, complementàries a les del projecte, que superen els 2 milions d’euros.