20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Acabades les obres de millora del cementiri de Sant Feliu de Guíxols

L'Ajuntament guixolenc informa que "s'han construït 96 nínxols i 48 columbaris a la secció A, que ja estan a disposició de ser adjudicats"

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja han finalitzat els treballs al cementiri de Sant Feliu de Guíxols que han permès millorar l’espai en termes de funcionalitat del servei i també d’estètica. L’obra ha servit per a ampliar el nombre de nínxols i columbaris de la secció A de la instal·lació municipal, de la mateixa manera que s’han adequat un total de 12 tombes de la secció civil destinades a difunts de creença musulmana.

L’Ajuntament guixolenc informa que “s’han construït 96 nínxols i 48 columbaris a la secció A, que ja estan a disposició de ser adjudicats”. Pel que fa a la secció civil, la mateixa edil detalla que “s’han condicionat dos panteons soterrats amb sis tombes per sepulcre, un total de 12 tombes que estan destinades a famílies de religió musulmana”.

Els 96 nous nínxols de la secció A estan dividits en tres mòduls de 32 nínxols. El primer mòdul està operatiu des de fa uns mesos.

Els 48 columbaris recentment construïts a la secció A es reparteixen en dos mòduls de 24 columbaris a banda i banda.

Les dues tapes blanques donen accés als dos nous panteons soterrats de la secció civil dirigits. 

Aquest conjunt de treballs es complementen amb els que ja es van poder fer a principis del 2020, abans de l’esclat de la pandèmia de Covid-19. Fins llavors, es va poder reconstruir un mòdul format per 20 nínxols de la secció C que patia problemes estructurals i que es va haver d’enderrocar i aixecar de nou, mantenint —això sí- la pedra original de la façana. D’aquesta mateixa ala de nínxols de la secció C també se’n va aconseguir rehabilitar la cobertura, el sostre, que presentava un estat deteriorat i que requeria d’una restauració.

Mòdul de 20 nínxols de la secció C que s’ha reformat mantenint la pedra original.

A banda dels treballs acabats, des del consistori ja s’està treballant per a eliminar el graó del passadís central de la secció A del cementeri amb la finalitat de substituir-lo per una rampa que la faci accessible. En paral·lel, també es vol construir una nova porta lateral per a la secció civil. Ambdós projectes ja estan en marxa.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -