10.1 C
Pals
Divendres, 29 maig 2020

Acord a Palafrugell sobre les ajudes econòmiques als més afectats per la crisi del coronavirus

El govern municipal i PSC acorden destinar al voltant de 1.700.000 euros per fer front a l’emergència econòmica i social

El més llegit

El Baix Empordà, a la fase 2 a partir del dilluns

Entre les diverses activitats permeses hi ha la de banyar-se a les platges gironines com també obrir l'interior dels restaurants però amb un 40% d'aforament

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores salarials i laborals

En una concentració a l’entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s’ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou

“Al Baix Empordà s’ha fet molt bé el confinament pel coronavirus. No hem de baixar la guàrdia”

Parlem amb Anna Ribera, directora assistencial de l'SSIBE, sobre el descens de casos de COVID-19 al Baix Empordà i la represa de l'activitat a l'Hospital de Palamós

L’acord entre el govern de Palafrugell i el PSC sobre les ajudes als col·lectius més afectats  per la crisi de la COVID-19, s’ha produït després de més de dues setmanes de negociacions, segons ha avançat Ràdio Palafrugell. Aquest es plasmarà en la sessió extraordinària del proper dimarts 19 de maig. Josep Piferrer, alcalde del municipi, ha informat que en total el consistori destinarà al voltant d’1.700.000 euros per fer front a l’emergència econòmica i social.

Juli Fernández, líder socialista explicava ahir també a Ràdio Palafrugell, que la proposta que feia el govern en matèria econòmica no era suficient. Tot i això, en aquesta última negociació han establert un acord. Piferrer, després d’aquest avenç apuntava que esperen que també s’hi sumin Palafrugell en Comú i Ciutadans. No obstant el retard amb el qual aquests dos grups els hi han fet arribar les propostes complica les converses.

En aquest context, el batlle no ha volgut avançar les propostes en concret que han marcat per deferència a la resta de l’oposició i ha indicat que la intenció és presentar un comunicat conjunt amb els acords consensuats.

Una de les crítiques dels socialistes cap a l’equip de govern era la lentitud en respondre les seves propostes i en convocar el ple extraordinari. Josep Piferrer explica que els punts de sortida dels dos grups eren molt allunyats i això ha produït que la negociació s’allargués.

Respecte a quan arribaran aquestes ajudes econòmiques als ciutadans, l’alcalde reconeix que és complex establir-ho, però intentaran aprovar aquelles que siguin més fàcils d’adjudicar. A més, Piferrer ha indicat que aquestes ajudes, malgrat l’estalvi pressupostari, canvien el programa de govern i això farà que algunes accions previstes no es puguin executar.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

La residència Zoilo Feliu de la Bisbal, lliure de coronavirus

La residència està lliure de casos de coronavirus segons ha informat la Generalitat de Catalunya que ha considerat el centre una "residència verda"

Coneix amb més profunditat la vespa asiàtica i ajuda a evitar la seva propagació pel territori

Aprendre a identificar la vespa asiàtica i no confondre-la amb altres espècies autòctones ajudarà considerablement al control d’aquesta espècie invasora d’origen asiàtic.

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

Altres notícies