Dolors Bassa. Imatge de l'Ajuntament de Torroella
Dolors Bassa. Imatge de l'Ajuntament de Torroella

Aquest proper dimarts 21, s’han organitzat dues activitats per reclamar la llibertat de Dolors Bassa i dels altres polítics empresonats. La primera serà un dinar groc que es celebrarà a l’Estartit i la segona un ball de gegants a les portes de la presó del Puig de les Basses.

El dinar groc, Sense Límits, es celebrarà a la Sala Polivalent de l’Estartit, com ja ha explicat Ràdio Capital. L’acte comptarà amb diverses activitats durant el dia com xerrades i una immersió a les Illes Medes. L’activitat començarà a la Platja de l’Estartit quan un grup de caiacs grocs sortirà en direcció a les Medes. Allà es farà una immersió amb imatges dels polítics empresonats i a la tornada, els mateixos caiacs formaran un llaç groc en mig del mar.

Tal com ha explicat l’organització, abans i després del dinar hi haurà diverses xerrades de diferents personatges públics. Entre els speakers hi haurà Jaume Alfonso-Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont i d’alguns consellers; Lluís Llach; Francesc Escribano, ex-director de TV3 i Jaume Roures, productor de cinema i soci-fundador de MediaPro.

Una altra activitat que s’ha preparat per reclamar la llibertat de Dolors Bassa és la visita a la presó on està. Serà una ballada de gegants i posteriorment un sopar. Aquest acte es celebrarà per donar suport a l’exconsellera de Torroella de Montgrí que està empresonada.

Mentre que el Dinar Groc el coordina Crida per la Llibertat i els tiquets es poden comprar online o a diverses botigues; el sopar a la presó del Puig de les Basses s’organitza des d’un altre municipi. La sortida de l’autocar serà des del poble de Celrà a la comarca de Girona. A les 19:30h de davant del consistori sortirà un autobús.

Aquest sopar a les portes de la presó del Puig de les Basses és habitual de cada dimarts. Però aquesta setmana han volgut incloure diferents colles geganteres perquè les gegantes obrin presons.