28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

L’advocat de Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas confia que surtin de la presó

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'advocat de Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas confia que surtin de la presó
Loading
/

L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha dit avui a l’entrevista del Supermatí a Ràdio Capital que confia en què els consellers presos puguin sortir  de la presó, ja que aquesta és “absolutament injustificada” i decretada “sense actitud crítica”. Ha dit que confia en el Magistrat Instructor del Tribunal Suprem, que “és un gran magistrat” i creu que “ho tindrà molt clar”. Ha dit que és probable doncs, que es decreti la llibertat, però potser amb fiança. Si es donés aquest cas, Alonso ha dit que fins on a ell li consta, aquestes fiances es podrien pagar si no fossin desorbitades.

L’advocat de Puigdemont ha concretat que la llei marca uns màxims per la presó preventiva en delictes greus, que és de 2 anys i prorrogable a 2 anys més, però en casos excepcionals i si no hi ha cap altra possibilitat per impedir el risc de fuga, la reiteració delictiva, etc. Per això creu que en aquest cas, la presó preventiva “hauria de durar 0”. També ha dit que si Puigdemont i els altres quatre consellers que són amb ell haguessin estat aquí, també haguessin anat a presó. Els consellers declararan avui perquè la querella que van rebre el dia 1 de novembre era de 116 pàgines i no van tenir temps llegir-la en consciència i de preparar-se una defensa per declarar el dia 2, de manera que només van respondre les preguntes. Ha dit que el no declarar és un dret constitucional i que aquest no hauria de ser el motiu per haver-se decretat  la presó per això, tal i com s’ha pogut llegir aquests dies.

Alonso-Cuevillas ha dit que en cas que els consellers sortissin de la presó, això no afectaria i seria indiferent en la possible extradició de Puigdemont. En aquest sentit, ha dit que aquesta possibilitat es basa en el principi de confiança mútua entre els estats, però que el fet que la Fiscalia belga demani explicacions a la justícia espanyola és perquè en aquest cas “la confiança mútua no seria suficient.” Ha dit que és “difícil determinar si en aquest cas procedirà l’extradició”.

L’advocat de Puigdemont també ha destacat que durant el trajecte cap a Madrid – un viatge “gairebé funeral”- encara mantenien un bri d’esperança perquè pensaven que algú podria demanar  a la fiscalia que no decretés presó, però a partir del dia 2 ja van tenir clar que acabarien en presó. També ha expressat les humiliacions verbals i ha explicat el tracte “humiliant i vexatori” als consellers durant el trajecte a les presons.

Alonso-Cuevillas ha dit que li “costa de creure” que el Fiscal General de l’Estat, nomenat pel Govern, no fes cas de les trucades del Govern, tal i com s’ha publicat aquests dies.

També ha dit que té “una relació especial” amb la torroellenca Dolors Bassa i que només hi va parlar l’endemà de l’empresonament, però sí que té contacte amb el seu advocat i que espera poder celebrar la seva llibertat aviat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios