Dijous, 25 abril 2024

Adel Mechaal fa una cursa excel·lent i queda quart a la final dels 1.500 metres

Pedro Ruiz Claveria
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

Una cursa per a la història i que, de ben segur, Adel Mechaal mai oblidarà. L’atleta palamosí ha tancat la temporada de la millor manera possible. En la final dels 1.500 metres al Campionat del Món de Londres, Mechaal ha fet una cursa esplèndida i ha quedat quart amb un temps de 3:34.71, a tan sols una centèsima de la seva millor marca personal.

La cursa, inicialment, era lenta. Els atletes han passat els primers 400 metres a 1:01.63. És aleshores quan els tres kenyans (Manangoi, Cheruiyot i Kiprop) han augmentat considerablement el ritme de carrera i han obert un espai d’uns deu metres respecte als altres perseguidors. El recordista català ja va avisar que li convenia una final ràpida i, quan restaven 600 metres, s’ha enganxat als kenyans i s’ha format un grup de 6 atletes. A l’última volta, el deixeble d’Antonio Serrano s’ha deixat la pell i s’ha quedat a menys de dues centèsimes d’aconseguir el bronze. Finalment, l’or ha estat per a Manangoi, la plata per a Cheruiyot i, el bronze, per al noruec Filip Ingebrigtsen.

Una temporada plena d’èxits

El corredor del Team New Balance ha collit molts èxits aquest curs. A l’hivern, va apoderar-se del títol de campió d’Europa i d’Espanya de pista coberta en els 3.000 metres, a més de ser subcampió estatal indoor en els 1.500. Fa unes setmanes, va completar el palmarès d’aquest curs amb la consecució del doble títol de campió d’Espanya outdoor en els 1.500 i 5.000 metres.

Nova decepció de Paula Badosa

La pròpia tennista begurenca es va mostrar "decepcionada" després de perdre en partit de primera ronda al Mutua Madrid Open