Agbar posa una planta de biogàs a la depuradora de Palamós

Es preveu que a finals d'any la planta produeixi 760 megawatts/hora d'energia elèctrica, és a dir un 45% de l'energia que necessita la depuradora pel seu funcionament. Això significarà una reducció de les emissions de CO2.

http://www.elpunt.cat
- Publicitat -

La companyia Agbar ha instal·lat una planta de cogeneració de biogàs per a l’autoconsum de l’estació depuradora d’aigües residuals de Palamós, segons ha informat El Punt Avui. La planta de cogeneració està formada per dues microturbines (ampliades a tres), que generen en total 130 quilowatts de potència elèctrica. Aquestes funcionen amb el biogàs produït en el procés d’estabilització dels fangs de la depuració.

La previsió és que a finals d’any la planta, produeixi 760 megawatts/hora d’energia elèctrica, això seria l’equivalent a un 45% de l’energia que necessita la depuradora per al seu funcionament. Un dels efectes directes que tindrà la nova instal·lació és la reducció de les emissions de Co2 en 330.000 quilos anuals.

La inversió d’aquest projecte s’emmarca en el contracte que el Consorci de la Costa Brava va adjudicar mesos enrere a aquesta empresa per a l’explotació i el manteniment de les instal·lacions de sanejament en alta d’onze municipis del litoral gironí. La depuradora de Palamós forma part d’un sistema de sanejament que dona servei als municipis de Palafrugell, Vall-llobrega, Mont-ras i Calonge.

- Publicitat -