11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Aitor Sumoy: “A l’hora de crear la programació, escollir els artistes és la tasca més fàcil”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Aitor Sumoy: “A l’hora de crear la programació, escollir els artistes és la tasca més fàcil”
Loading
/

Aquest cap de setmana se celebrarà la cinquena edició del Festival Carmen Amaya a Begur. El festival, organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme, torna amb força per commemorar la figura de la bailaora Carmen Amaya i dedicar el cap de setmana al flamenc. En el Supermatí d’ahir, 16 de novembre, ens va visitar Aitor Sumoy, un dels membres de l’organització del festival per parlar de l’esdeveniment que tindrà lloc aquest 18, 19 i 20 de novembre a la localitat baix empordanesa.

Sumoy assegura que a l’hora de confeccionar la programació, escollir els artistes és la tasca més fàcil, però que el que és més dificultós és en l’àmbit de producció i sobretot a nivell tècnic i artístic.

Entre els actes que se celebren durant el festival, trobem el taller de palmes, la masterclass de ball, el taller de pintura en moviment, l’actuació de la formació de Chiculeo i Chiculea o el taller de nudillos, que és una de les principals novetats de l’edició d’enguany.

Des de l’associació de comerciants de Begur, l’entitat organitzadora del festival, es té molt en compte el públic infantil i per aquest motiu han regalat un taller de palmes i un altre de ball a les escoles del municipi, tal com ha explicat Aitor Sumoy.

 

Un altre dels actes destacats serà la conferència que impartirà Maria Jesús Castro i que farà referència a l’empoderament femení dins aquesta disciplina de ball i la presència de la dona al món del flamenco. La xerrada serà gratuïta. 

Segons ha afirmat Sumoy, el festival ha canviat de dates -anteriorment se celebrava el 15 d’agost- per omplir el buit dels mesos més baixos de turisme. Celebrar el festival en ple mes d’agost no aportava cap benefici extra a l’associació, ja que en temporada turística la majoria de poblacions de la Costa Brava reben la visita de milers de persones. A la vegada també volien que la població local fos més partícip del festival.

A més, les dates actuals del festival coincideixen amb l’aniversari de la mort de Carmen Amaya i és un motiu més d’homenatge a la bailaora que va ser declarada filla adoptiva del municipi l’any 1963.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios