19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Així es constituiran els nous ajuntaments aquest dissabte

Després de les eleccions del 28-M i setmanes de negociacions per a possibles acords, arriba el moment de les investidures als ajuntaments

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquests dissabte tindrà lloc la constitució dels nous plenaris municipals, seguida de l’elecció del nou Alcalde o Alcaldessa, que pot ser escollit per majoria absoluta o com a cap de la llista més votada, en funció dels resultats de les eleccions o dels possibles pactes post electorals. A continuació, explicarem com es desenvoluparan aquestes cerimònies d’investidura.

A quina hora se celebraran els plens?

Si no hi ha cap inconvenient logístic, està previst que totes les sessions comencin al voltant de les 12 del migdia.

Quin serà el paper de la mesa d’edat?

L’acte s’iniciarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor més jove i el més gran, acompanyats pel secretari de l’Ajuntament. Aquests tres membres tindran un paper estrictament administratiu: verificaran les credencials i acreditacions dels candidats electes i, una vegada verificades, declararan constituït el nou ple. El president de la taula, que serà el membre de més edat, pronunciarà un discurs.

Els regidors prendran possessió del càrrec mitjançant jurament o promesa

Un cop tot estigui en ordre, cosa que sol ser el cas, començarà el procés de presa de possessió del càrrec pels regidors que formaran part del plenari per al mandat 2023-2027. Els candidats electes tindran l’opció de prendre jurament o fer una promesa en el moment de recollir el seu acta. El president de la taula d’edat lliurarà a cada regidor la insígnia que els distingirà com a membres de l’ajuntament. Durant aquest temps, el secretari llegirà els noms i cognoms dels candidats electes.

Quan s’investeix l’Alcalde o Alcaldessa?

Un cop s’hagi constituït el nou plenari i s’hagin pres les actes dels regidors, arriba el moment decisiu del dia: l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. En primer lloc, la mesa d’edat preguntarà als diferents caps de llista si mantenen o retiren la seva candidatura. Tots els representants tindran l’oportunitat de prendre la paraula per aclarir el seu posicionament, especialment si hi ha la possibilitat d’una majoria absoluta.

Un cop això hagi quedat establert, es procedirà a la votació per a l’elecció de l’alcalde, que serà secreta. El secretari de l’ajuntament cridarà un a un els regidors en ordre alfabètic i aquests emetran el seu vot en una urna. El  candidat o candidata necessitarà majoria absoluta per ser investit; si això no es compleix, la llei determina que l’alcalde serà el cap de llista de la formació més votada a les eleccions del 28-M.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -