21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Així quedarà el nou gran parc de Palafrugell

Parlem amb Lluís Ros, regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell, per conèixer els detalls de les obres que es realitzaran a l'Avinguda Espanya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Esborrany parcial i provisional de com quedarà al parc que es farà a l’actual recinte firal. Imatge cedida a Ràdio Capital. 

El desdoblament de l’Avinguda Espanya de Palafrugell és un dels projectes clau de l’equip de govern actual, que hi invertirà uns 6 milions d’euros. Recentment, a més, s’ha sabut que també es farà un gran parc a la mateixa zona, on ara hi ha el recinte firal. Per conèixer el projecte en profunditat i saber com quedarà un cop finalitzat, parlem amb el regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament, Lluís Ros. 

Desdoblament de l’Avinguda Espanya

L’objectiu fonamental és desdoblar l’avinguda, de manera que quedin 4 carrils, 2 per cada sentit. Lluís Ros explica que aquest desdoblament es farà en tres parts. La primera cobrirà el tram que va des del final del Carrer Ample i la plaça Pallach. És la més cara, perquè també inclourà treballs hidràulics per solucionar problemes amb la recollida d’aigües fluvials i evitar inundacions. Aquestes accions podrien començar ja abans de l’estiu, no afectaran el trànsit, i tampoc es podran veure a simple vista, però suposaran una millora a nivell tècnic.

La segona i tercera part, doncs, consistiran en desdoblar la resta de l’avinguda. El regidor explica que l’objectiu principal és evitar cues i aglomeracions de cotxes. A més també vol ser una millora de la imatge de l’entrada al municipi. És per això que s’hi posaran arbustos, passos de vianants i, fins i tot, alguna illa per a peatons. 

Un nou parc

Pel que fa al nou parc, la idea és utilitzar l’espai del recinte firal per fer-hi un espai ampli, verd i estètic. Segons Lluís Ros, la zona està desaprofitada i desorganitzada, de manera que se li vol donar un nou ús. El regidor ha explicat que hi haurà diferents elements: zones verdes, zones de joc infantil i aparcament per a cotxes a la part de darrera. 

En aquesta imatge del projecte cedida a Ràdio Capital, es pot veure com quedarà aquest parc. Tot i això, cal remarcar que es tracta d’un primer esborrany parcial que podria modificar-se en cas que es modifiqués el pressupost (l’Ajuntament està pendent d’una possible col·laboració amb el Consell Comarcal per la proximitat de l’espai amb el Centre Tramuntana).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Palamós enceta una nova edició de la fira comercial ‘Palamóswing’

Aquesta festa del comerç local tindrà lloc durant tot dissabte i el matí de diumenge, on els carrers de la zona comercial de Palamós acolliran les prop de 40 parades de comerços locals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -