7.6 C
Pals
Dimarts, 25 gener 2022
- Publicitat -

Ajuda als nazis

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Fins i tot als nazis se’ls ha d’ajudar. Alerta que quan parlo de nazis no em refereixo als catalans, fent servir el bonic sobrenom amb el que ens adjectiven alguns “demòcrates”  de l’Estat. Tampoc em refereixo als alemanys nacional socialistes dels anys 40.

Ho aclareixo, perquè últimament es fa servir tant a la lleugera la paraula nazi que fa fredat. En el conrext d’aquesta portada, per nazis em refereixo als tripulants del vaixel C star que fondeja la costa de Palamós des de fa dies.

Per posar-hi context. Sabeu que a Síria hi ha una guerra que fa 7 anys que dura i que ha fet que milions de persones marxin del país tot vagant per Europa com si fosin extres de The walking dead, perquè cap país Europeu compleix amb els contingents de persones que hauria d’acollir. Al mateix temps, des de les costes de països com Líbia, surten pasteres carregades de persones (perquè són persones i no extres de walking dead) que en general acaben mortes ofegades al fons del mar. Doncs per intentar frenar això i davant la passivitat dels governs d’Europa, algunes ONG amb més voluntat que recursos, naveguen pel mar rescatant aquests pobres desgraciats. Doncs bé, hi ha un vaixell que es dedica a evitar que els altres puguin rescatar persones en alta mar.

Aquest vaixell és el C Star. Fa uns dies que ronda per Palamós i se li va denegar que pugués atracar al port empordanès, per repostar combustible i aliments. Com és lògic, el primer que et surt de dins quan te n’assebentes, és un sonor ” que els bombin a aquests fills de puta”.

Ara bé quants de nosaltres que rebutgem aquest vaixell per la seva finalitat obscura, no som els primers a rebutjar les persones que fugen de la barbàrie per venir a casa nostra. Dit d’una altra manera, a quants de nosaltres, aquesta gent del C Star no ens fa la feina bruta? Per dur que sembli això que dic, estic segur que més d’un que ara es fica les mans al cap, no comparteix en el fons la finalitat d’aquest vaixell.

I per altra banda, fins a quin punt negar aquests subjectes aliments i combustible, no ens equipara ni que sigui una mica a aquesta calaña de gent.

Dit això, finalment ahir se’ls va proveïr en alta mar després de saber que qui hi havia al vaixelkl només és el personal de tripulació i que els dolents de veritat, van desembarcar a Malta. Tanmateix, sí que penso que quan passen coses d’aquestes, que són molt comprensibles, és una bona oportunitat per fer-nos un exàmen de consciència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

VÍDEO: Un home s’enfonsa a les aigües del Port d’Aro dins d’una furgoneta

Ensurt important al Port de Platja d'Aro. Un home cau amb una furgoneta a l'aigua
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -