14.4 C
Pals
Divendres, 9 maig 2025
- Publicitat -

El projecte “Alas y viento” del begurenc Nacho Rovira viatja de Begur a Extremadura

Les màscares del món van ser la temàtica escollida l’any 2022 per a la primera edició del festival “A Begur Cultura” i ara també s’exposaran al Festival de Mèrida

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Des d’aquest mes de juliol i fins a finals del pròxim mes d’agost el begurenc Nacho Rovira exposa el seu projecte “Alas y viento. Una vuelta al mundo de la danza y teatro enmascarados” a Extremadura en el marc de la celebració del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida.

Aquesta mostra està formada per un total de 42 màscares que mostren la tradició i cultura d’Àfrica, Àsia, Europa i Amèrica; i que Nacho Rovira ha anat recopilant al llarg dels darrers 40 anys en més de 100 països d’arreu del món durant els seus viatges. Es tracta de peces úniques, amb orígens diversos, de plena actualitat o en vies d’extinció; totes elles amb un important transfons cultural, lligades a la història del teatre, la dansa i les cerimònies de tot el món.

En aquest sentit, cal recordar que les màscares del món van ser, precisament, la temàtica escollida per l’Ajuntament per a la primera edició del festival “A Begur Cultura” que es va celebrar l’any 2022, inspirada en el projecte “Alas y Viento”, de Nacho Rovira.

Durant quatre dies es van celebrar al municipi prop d’una trentena de propostes lúdiques i culturals de primer nivell, aptes per a totes les edats, amb les màscares del món com a eix vertebrador; entre elles, l’exposició “Màscares del món”. A més, fruit d’aquesta col·laboració entre l’Àrea de Cultura i Alas y Viento també es va estrenar i batejar el capgròs Capità Aranya.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:28

Un mos, un glop: Descobrint la Riquesa i Varietat de la Cuina Marroquina a Catalunya

La cuina marroquina a Catalunya va molt més enllà del couscous. En aquesta entrevista amb quatre experts —Omar Bidaoui Belhaj, Yahya Jamali Bidaoui, Eduard Prats Planagumà i Laia Camós Cristau— descobrim com aquesta gastronomia es fusiona amb la cultura local. Parlen de la importància de les espècies, les diferències regionals, l’ús d’estris tradicionals i la passió per preservar l’autenticitat dels plats. També es destaca l’ús de ceràmica de La Bisbal i la preparació meticulosa dels àpats. Un viatge de sabors que reflecteix una rica convivència cultural entre el Marroc i Catalunya.

Altres notícies