25.3 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

Albert Gómez: “No és el moment adequat per augmentar les quotes dels autònoms”

La Patronal d’Empresaris de Girona, ha iniciat una campanya en contra de la pujada de la quota dels autònoms, que pot arribar a augmentar fins a un 40% el 2022 respecte al que es paga actualment.

Dilluns  vam parlar amb el responsable de comerç i tresoreria de la FOEG, Albert Gómez, sobre aquesta campanya. Gómez explica que aquest increment en les quotes d’autònoms és desmesurat, assegura que l’Estat espera ingressar cinc mil milions més dels deu mil milions que actualment recapta.

El responsable apunta que des de la FOEG s’han marcat 3 objectius clau:

  • Denunciar públicament aquest augment de quota.
  • Reivindicar que no és el moment d’augmentar les quotes, tenint en compte les pèrdues derivades de la pandèmia.
  • Demanar que quan s’apliqui aquesta pujada, que sigui d’acord amb els ingressos reals i no en el cost de facturació.

Gómez dubta si l’aplicació d’aquestes mesures econòmiques als autònoms es realitzarà en certes mesures depenent dels ingressos de cadascun dels empresaris. Afegeix que el govern dóna unes xifres de 2 milions d’autònoms que passaran a pagar lleugerament menys i que l’increment de quota passarà a afectar uns 700.000.  El tresorer de la FOEG especifica que encara no està aprovada aquesta mesura, i per això fan campanya abans que es ratifiqui.

Pel que fa a la campanya, “des de la FUEC vam redactar un manifest i una nota de premsa en els que expliquem la nostra situació i en els quals posem en relleu els nostres motius, i finalment vam habilitar un espai a la nostra web perquè la gent pugui adherir-s’hi”, explica el tresorer. Afegeix que volen parlar amb altres patronals per tenir més base social amb la campanya.

Albert Gómez aprofita per denunciar el tancament dels comerços els caps de setmana quan assegura que són espais protegits i adaptats a les mesures sanitàries, així com els grans centres comercials.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios