5.9 C
Pals
Dijous, 4 desembre 2025
- Publicitat -

Albert Sastregener: “Les estrelles Michelin són el resultat de molts anys de feina constant”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Albert Sastregener: “Les estrelles Michelin són el resultat de molts anys de feina constant”
Loading
/

El restaurant Bo.TiC, situat a l’Alt Empordà, continua sent una referència de la cuina gironina. Des del 2007, el seu cap de cuina i propietari, Albert Sastregener, ha apostat per la qualitat del producte i una cuina de proximitat que respecta la tradició i s’inspira en la creativitat.

En una entrevista al Supermatí, Sastregener va compartir la seva visió sobre el reconeixement de les dues estrelles Michelin que el restaurant manté des de fa alguns anys. A la conversa, va destacar que, tot i la pressió que pot suposar mantenir aquest reconeixement, el més important per a ell és la constància, l’equilibri i la qualitat.

“Les estrelles Michelin són el resultat de la constància i la passió pel producte. No només és important la cuina, sinó tot l’entorn: des de la rebuda del client fins al mínim detall del servei,” explicava Albert Sastregener, qui també remarcava que l’objectiu del restaurant és que cada client se senti com a casa i gaudeixi d’una experiència completa.

L’any 2025 marca el 18è aniversari del restaurant Bo.TiC, un camí que va començar amb només tres persones i un espai reduït a l’Alt Empordà. Avui dia, el restaurant ha crescut fins a tenir una plantilla de 28 persones i una clientela fidel que inclou tant nacionals com internacionals, molts dels quals organitzen viatges per visitar el restaurant com a part del seu periple gastronòmic.

“Nosaltres no decidim si tenim una, dues o tres estrelles Michelin. Somiar amb tres estrelles és bonic, però el que és important és mantenir una línia i treballar per fer bé les coses cada dia,” explica Sastregener.

A més de la qualitat en els plats, el restaurant Bo.TiC destaca per l’ús de productes locals i de temporada, com també per la seva capacitat d’adaptar-se constantment al mercat i a les ganes d’innovar.

“El nostre lligam amb la cuina va lligat amb el territori, amb la temporalitat i amb la qualitat del producte. És la nostra manera de fer i de ser,” conclou el cuiner, que també destaca la influència d’altres referents gastronòmics, com el Celler de Can Roca o el reconegut Ferran Adrià.

Els 18 anys de Bo.TiC no són només una celebració d’èxits culinaris, sinó també un testimoni de la passió, la feina i la dedicació d’un equip que ha crescut i evolucionat al llarg d’aquest temps. Tot i el reconeixement internacional, Sastregener insisteix en què el més important és seguir gaudint del que fan i mantenir la felicitat i la satisfacció dels seus clients.

“La vida són quatre dies, així que hem de ser feliços amb el que fem i fer feliços als altres. Si no arribem a tres estrelles, no passa res; nosaltres seguirem el nostre camí,” afirma amb una mirada optimista cap al futur.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios