12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Albirat un vaixell que vola sobre el mar a Palamós

Aquest fenòmen es produeix per un efecte òptic anomenat miratge superior o fata morgana

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Mireu mar endins i trobareu miratges d’allò més sorprenents. Durant aquests dies de fred hivernal hi podreu observar fenòmens tan extraordinaris com aquest, un vaixell que vola. A l’horitzó d’aquesta imatge, fins i tot els mariners més inexperts, hi poden albirar el vaixell que sobrevola l’onatge del mar de Palamós.

El cas el va explicar Jordi Iglesias a Facebook.

Però com pot ser que els nostres ulls ens enganyin amb aquesta imatge tan irreal? I és que per molt sorprenent que sigui, això només és un efecte òptic anomenat miratge superior o fata morgana. Aquest efecte es produeix quan hi ha una inversió tèrmica a la superfície. En aquesta zona s’hi acumula molt fred i per sobre hi ha aire més càlid. Això acaba provocant que l’aire sigui més dens a la part baixa i, per tant, la llum es corbi.

Així, per molt sorprenent que sigui, els vaixells segueixen sense volar. L’efecte fata morgana o miratge superior fa que els objectes que es troben a l’horitzó, com aquest vaixell, adquireixin una aparença allargada i elevada, fent la sensació que naveguen per l’aire.

Per a tots aquells mariners que vulguin capturar instantànies com aquesta han d’aixecar-se un matí ben aviat. Però una de les altres condicions per albirar aquests vaixells a l’horitzó, és que la nit anterior hagi estat de les més fredes de l’any. Només així, podran gaudir d’un miratge que sembla extret dels llibres de fantasia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -