11.5 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Albons renova l’ajuntament trencant amb les barreres arquitectòniques

Destaca la supressió dels 14 graons de l'entrada. A l'exterior han passat a ser-ne vuit, que poden obtar a estalviar-se mitjançant una nova rampa formigonada, i els altres cinc de l’interior han quedat suprimits, sense cap desnivell per accedir a les diferents dependències

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Albons tornarà a treballar amb normalitat la propera setmana després de finalitzar la reforma que s’ha realitzat durant aquests últims quatre mesos segons informava El Punt Avui.

Entre les millores, l’alcalde, Joan Hostench, destacava la supressió dels 14 graons que hi havia a l’entrada. A l’exterior, de nou han passat a ser-ne vuit, que poden obtar a estalviar-se mitjançant una nova rampa formigonada, i els altres cinc de l’interior han quedat suprimits, sense cap desnivell per accedir a les diferents dependències. També s’ha renovat la porta principal d’accés, que serà corredissa de vidre i automatitzada, per suprimir la doble porta de fusta que impedia l’entrada amb cadires de rodes o cotxets, s’han instal·lat uns sistemes de climatització i uns lavabos adaptats per a usuaris amb discapacitats.

Les obres han costat 138.000 euros, amb l’IVA inclòs, i a més de la subvenció de la Diputació, de 75.000 euros, també s’hi afegeixen els 20.000 euros rebuts del programa de dinamització territorial del Departament de Governació de la Generalitat.

El projecte ha permès incrementar la superfície de les instal·lacions, incoporant una antiga terrassa que fins ara es trobava sobre un embigat aluminós. Amb aquestes obres s’ha sanejat l’estructura i s’ha aconseguit tancar l’espai, aconseguint així la possibilitat de disposar de més metres per a arxiu i una zona on es preveu habilitar algun despatx nou.

Prèviament a la realització d’aquestes obres, el consistori va sotmetre a consulta veïnal les dues alternatives per a la reforma de l’edifici. La primera plantejava la instal·lació d’un ascensor elèctric per salvar el desnivell, i la segona, la rampa. Els veïns assistents es van decantar per la segona amb un cost semblant però amb estalvis futurs en manteniment de la instal·lació, consum elèctric i immune a talls de servei o avaries mecàniques.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies