10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

Albons renova l’ajuntament trencant amb les barreres arquitectòniques

Destaca la supressió dels 14 graons de l'entrada. A l'exterior han passat a ser-ne vuit, que poden obtar a estalviar-se mitjançant una nova rampa formigonada, i els altres cinc de l’interior han quedat suprimits, sense cap desnivell per accedir a les diferents dependències

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament d’Albons tornarà a treballar amb normalitat la propera setmana després de finalitzar la reforma que s’ha realitzat durant aquests últims quatre mesos segons informava El Punt Avui.

Entre les millores, l’alcalde, Joan Hostench, destacava la supressió dels 14 graons que hi havia a l’entrada. A l’exterior, de nou han passat a ser-ne vuit, que poden obtar a estalviar-se mitjançant una nova rampa formigonada, i els altres cinc de l’interior han quedat suprimits, sense cap desnivell per accedir a les diferents dependències. També s’ha renovat la porta principal d’accés, que serà corredissa de vidre i automatitzada, per suprimir la doble porta de fusta que impedia l’entrada amb cadires de rodes o cotxets, s’han instal·lat uns sistemes de climatització i uns lavabos adaptats per a usuaris amb discapacitats.

Les obres han costat 138.000 euros, amb l’IVA inclòs, i a més de la subvenció de la Diputació, de 75.000 euros, també s’hi afegeixen els 20.000 euros rebuts del programa de dinamització territorial del Departament de Governació de la Generalitat.

El projecte ha permès incrementar la superfície de les instal·lacions, incoporant una antiga terrassa que fins ara es trobava sobre un embigat aluminós. Amb aquestes obres s’ha sanejat l’estructura i s’ha aconseguit tancar l’espai, aconseguint així la possibilitat de disposar de més metres per a arxiu i una zona on es preveu habilitar algun despatx nou.

Prèviament a la realització d’aquestes obres, el consistori va sotmetre a consulta veïnal les dues alternatives per a la reforma de l’edifici. La primera plantejava la instal·lació d’un ascensor elèctric per salvar el desnivell, i la segona, la rampa. Els veïns assistents es van decantar per la segona amb un cost semblant però amb estalvis futurs en manteniment de la instal·lació, consum elèctric i immune a talls de servei o avaries mecàniques.

Últimes notícies

Obren comptes corrents per fer aportacions solidàries

Fins al moment, n'han obert els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Palamós celebra les Juntes de Govern Local per via telemàtica

És l'òrgan on l'alcalde i els regidors de l'equip de govern aproven mesures per al municipi i que, degut al confinament, s'ha fet per videoconferència

Ja es pot anar a l’hort a collir productes per l’autobastament

També està permès si és un hort en el que es tenen animals que s’han de cuidar o si es tracta d'una activitat econòmica. Queden fora els horts que es troben en cases de segona residència.

L’Orquestra DiVersiones treu una cançó sobre el confinament

L'han titulat "No Tornaré a Casa" i parla de tot el que faran quan acabi el confinament

Passejar el gos a Palamós: no més lluny de 300 metres i de manera individual

El Ban municipal sobre les limitacions de treure a passejar el gos en època de coronavirus també estableix que no es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

Altres notícies