6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Palafrugell posa en marxa una aplicació per alertar els casos d’assetjament escolar

Aquesta eina tecnològica "b-resol" permet que amb un sol clic, es pugui enviar un missatge d’alerta sobre casos de bullying i altres conflictes de manera anònima a un professor de confiança quan es vulgui i des d'on es vulgui

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha posat a disposició dels alumnes dels quatre centres de secundària del municipi una aplicació que permet alertar de forma anònima i segura sobre casos de bullying i altres conflictes, com ciberbullying, trastorns de conducta alimentària o violència de gènere, que els afecti directament o dels quals en siguin testimonis.

Aquesta eina tecnològica, batejada com a app b‐resol, permet que amb un sol clic, es pugui enviar un missatge d’alerta a un professor de confiança quan es vulgui i des d’on es vulgui.

El consistori ha decidit que tots alumnes dels quatre centres de secundària de Palafrugell, INS Baix Empordà, INS Frederic Martí, Centre Prats de la Carrera i Escola Sant Jordi, tinguin accés gratuït a aquesta solució. En total, més de 1.400 alumnes es beneficiaran d’aquesta iniciativa impulsada per l’ens municipal que segueix la línia de treball de lluita contra el bullying ja iniciada fa uns anys.

Segons explicava Josep Fígols, CEO de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, l’empresa emergent que ha desenvolupat l’aplicació, aquesta és la primera vegada que un ajuntament fa una aposta global per a tots els centres del municipi, sense tenir en compte la titularitat donat que fins ara sempre havia estat una decisió individual de cada centre. En aquest sentit, cal recordar, que b-resol està implantada en 70 centres, principalment a Catalunya, però també a Andorra i Madrid.

Tot i que es tracta d’una iniciativa municipal, cada centre gestionarà la informació proporcionada per l’alumnat i serà aquest qui posi en marxa els protocols i prengui mesures quan ho consideri necessari. De la mateixa manera, la posada en marxa serà responsabilitat de cada centre. El professorat ja ha rebut la formació inicial i, ben aviat, l’alumnat ja hi tindrà accés.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -