11 C
Pals
Dimecres, 29 març 2023
- Publicitat -

Els Amics de les Illes Formigues tornaran a manifestar-se per l’entorn ambiental

L'any passat l'associació ja es va manifestar sota l'aigua amb una trentena de submarinistes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Amics de les Illes Formigues organitzaran una nova manifestació per reclamar una millor protecció de l’entorn. Aquesta acció s’acompanya de la presentació d’un llibre sobre la història de l’arxipèlag.

És el segon any que es realitza la manifestació per defensar l’entorn de les Illes Formigues. L’any passat una trentena de submarinistes es van manifestar sota l’aigua. Enguany, des de l’associació Amics de les Illes Formigues esperen repetir l’acció. Ho ha anunciat Jordi Sistach, president de l’Associació al Supermatí de Ràdio Capital.

El llibre que s’ha publicat recentment està editat per la mateixa associació i l’autor és Gabriel MartinLes Illes Formigues i el seu entorn explica la història d’aquest arxipèlag.

Sistach també ha defensat que cal que les administracions actuïn, tant l’administració local com l’estatal. El problema però són les competències que té cada govern respecte les Illes Formigues. Per això cal fer pressió ciutadana i la il·lusió és aconseguir que tot funcioni perfectament.

Durant l’entrevista Jordi Sistach ha destacat que el discurs dels Amics de les Illes Formigues és el del “sentit comú”, d’una persona que s’estima el territori i es preocupa pel llegat que es deixarà d’aquest espai.

Un entorn que està variant tant pel canvi climàtic com per l’acció humana. El president de l’Associació Amics de les Illes Formigues a Ràdio Capital.

En motiu de l’entrevista realitzada al Supermatí de Ràdio Capital, també s’ha preguntat per la recent troballa d’un vaixell romà a les Illes Formigues. El vaixell ara forma part d’un patrimoni històric molt abundant. Per aquest motiu s’ha convocat una conferència amb els experts del Centre de Recerca Arqueològic de Catalunya.

El problema que hi ha, segons ha explicat Sistach, és la gran quantitat d’àmfores originals i la por a que siguin espoliades. Amb el neguit present, s’ha decidit portar l’acció amb una discreció oportuna.

Jordi Sistach: “Habitatge, un lloc de treball i capacitat pel lleure”

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La primavera, dicotomia d’estats anímics

Ha arribat la primavera,l'única estació que totes les cultures han celebrat al llarg de la història, perquè simbolitza l'equilibri...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -