17.5 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

Algun animal ha passat per Roma

Gerard Prohias
En Gerard Prohias és el responsable tècnic de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
En Gerard Prohias és el responsable tècnic de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell

 

Algun animal que ha passat per Roma va i destrossa els ullals del finíssim elefant que hi ha a la plaça Sopra Minerva. Quants anys fa que aquell obelisc estava allà sense que hi passés res? És de Bernini, del segle XVII. Han passat moltes guerres des d’aleshores. Les del segle passat, les més infaustes, i les que més malvestats han fet arreu. No tan sols a les ciutats sinó també als paratges. Però l’elefant ha estat sempre allà com si no hi passés res. Jo me’l miro sempre amb atenció. Probablement és massa preciosista, però tampoc n’hi ha com per carregar-se’l.

El mateix va passar l’any 2015 amb la barcaccia que hi ha a la plaça d’Espanya de la mateixa ciutat. També és obra de Bernini i també, és clar, és de la mateixa època. Uns hooligans holandesos se la van carregar. Pot ser que aquests bàrbars d’avui siguin pitjors que els nazis que van envair Roma a mig segle passat?

Cada vegada tinc més clar que ningú respecte res, perquè ningú no mira per ningú que no sigui ell mateix. D’aquí el desús dels intermitents dels cotxes. Si els cotxes fossin una espècie animal, el seu futur seria sense intermitents. De la mateixa manera que fa segles i més segles ens va crèxer el cap per albergar un cervell proporcionat a la nostra evolució, ara mateix ja ens decreix per la inevitable involució dels nostres cada vegada més descervellats germans d’espècie.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps i descens de la temperatura

Descens de la temperatura amb una tarda més inestable i risc d'algun petit ruixat.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -