13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Palamós proposa que els animals de companyia puguin accedir durant tot l’any a la platja de Pere Grau

La zona se suma a la platja Gran de Palamós que de l’1 de novembre al 15 de març també hi poden anar els animals de companyia

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palamós des de l’Àrea de Medi Ambient ha proposat poder permetre que els animals de companyia puguin accedir durant tot l’any a la platja de Pere Grau. La nova funció proposada per a aquesta platja, ha estat valorada positivament per la Comissió municipal de seguiment de l’Ordenança de tinença d’animals, i ara caldrà que sigui aprovada en el Ple municipal.

La platja de Pere Grau és un espai litoral situat entre el dic d’abric del port comercial “Fèlix Ribera Casamada” i les roques del Giber, molt a prop del far. A més, en la tardor passada es van finalitzar les obres de reforç, fet que va fer recuperar aquest espai litoral.

La Comissió municipal de seguiment de l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, ha valorat positivament la iniciativa de l’Ajuntament de Palamós, que proposa. Aquesta comissió està formada per representants de totes les formacions polítiques del consistori, tècnics municipals, responsables de les entitats animalistes Apad, Procat i Rodamón; membres del Consell Escolar Municipal, de Fecotur, així com el síndic municipal de greuges. La decisió final passarà ara al Ple municipal, perquè sigui aquest òrgan el que li pugui donar el vistiplau definitiu.

Els integrants de la comissió consideren, de manera majoritària, que la proposta de la platja de Pere Grau és una molt bona opció. El seu espai acotat la fa idònia per tal que els animals que en facin ús puguin anar-hi deslligats, gaudint de l’àmbit sense el perill que surtin d’aquesta àrea. La necessitat de poder destinar un espai de platja i durant tot l’any per als animals de companyia, ha estat també petició reiterada per una part de la ciutadania local.

La platja de Pere Grau

En el darrer any, la platja de Pere Grau s’ha recuperat com a espai litoral per al municipi. Fins ara bona part de la seva superfície de sorra i còdols, havia estat ocupada per alguns dels blocs de formigó i pedra que s’havien utilitzat per a la protecció del dic de recer del port davant possible temporals.

Amb motiu de la realització de les obres de reforç d’aquest dic que Ports de la Generalitat va finalitzar la tardor passada, es va restablir la secció del talús d’aquest primer tram del port que coincideix amb aquesta platja. Els treballs realitzats varen permetre retirar els antics blocs que hi havia en aquest àmbit, la qual cosa va possibilitar recuperar la platja de Pere Grau totalment.

Altres zones per als animals de companyia

A més, des de l’octubre de l’any 2018 Palamós ja compta amb una zona litoral específica per a animals de companyia que s’ubica a la platja Gran de Palamós, i que en aquest cas s’habilita temporalment cada any, entre l’1 de novembre i el 15 de març.  Aquest espai, d’uns 1300 m2 i amb accés al mar, està situat en l’àmbit de platja més proper al final del terme municipal, quedant delimitat aproximadament  entre el carrer de Nàpols i el carrer del Mar.

De la mateixa manera, també hi ha zones d’esbarjo exclusives per als animals de companyia situades en parcs de Palamós, concretament una al costat de l’skate park de la zona esportiva municipal “Josep Massot i Sais” i a Sota Pedró, situada molt a prop de la zona portuària de La Pedrera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palafrugell tornarà a acollir Flors i Violes amb novetats importants

Entre el 30 d’abril el 2 de maig, Palafrugell tornarà a acollir el festival Flors i Violes amb concerts, decoració i un concurs de cant, la gran novetat d'enguany.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -