25.2 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Anna Buxó, una baixempordanesa que triomfa en el món de l’Hyrox (una variant del fitness)

Als seus 54 anys, ha pogut debutar en el campionat del món quedant primera de la seva franja d'edat, i també primera espanyola d'entre totes les que hi van participar

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La seva és una història esportiva de superació i tenacitat, que ha obtingut l’important reconeixement en forma de gran resultat al campionat del món d’una, relativament, nova especialitat.

Parlem del Hyrox, una variant del fitness que combina 8 quilòmetres de running, intercalats d’1 en 1 amb els anomenats ‘workouts’. És a dir, que es tracta d’una cursa que s’acostuma a fer en format ‘indoor’ i en la qual els corredors sempre segueixen un mateix patró.

Tots els events Hyrox, a nivell internacional, estableixen que abans de cada workout s’ha de completar un quilòmetre de running. I tots els workouts ( que són variats, i acostumen a tenir proves com l’arrossegament de pes, el rem o l’aixecament de pes entre d’altres) s’han de completar totalment abans de passar al següent quilòmetre. Per tant, es creua la meta final havent corregut 8 quilòmetres i completat els 8 workouts.

Vam poder conversar amb l’Anna per demanar-li que ens expliqués en què consisteix

Per a informació més detallada, es pot consultar la pàgina web hyrox.es

L’Anna (que és santfeliuenca de naixement) compagina la seva dedicació a l’esport amb el seu càrrec de regidora a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro.

En el camí fins a arribar a practicar el Hyrox, una modalitat de recent creació a Alemanya i que s’està estenent a nivell global entre els amants del crossfit, hi va tenir un paper important l’Enric, el seu marit.

Abans de tot això, l’Anna sempre havia estat practicant d’esport. Des d’arts marcials fins a natació, passant per curses de llarga distància, i també treballant en un gimnàs donant classes.

Ara, als seus 54 anys, ha pogut debutar en un campionat del món que es va celebrar a Manchester la setmana passada, i en el qual va quedar primera de la seva franja d’edat, i també va ser la primera espanyola d’entre totes les que hi van participar. Així ens ho relatava:

La idea de l’Anna, després d’aquest èxit al Mundial, és continuar participant en proves de Hyrox, i a nivell estatal les properes cites seran a Madrid, València i Barcelona.

A mitjà termini, l’objectiu seria el de tornar a participar al campionat mundial, i donat que és un esport encara força minoritari i que els seus practicants normalment s’autofinancen, és important trobar patrocinadors.

Tal com ens va assegurar l’Enric, el seu marit, ja tenen alguna oferta d’esponsorització de marques vinculades al propi món del Hyrox.

Mentrestant, l’Anna seguirà entrenant-se al Cross Fit Girona Est de Calonge, un centre on coincideix amb altres companys que igualment van participar al mundial de Manchester, obtenint també bons resultats.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Estartit entra en fase d’alerta per sequera

L'aqüífer del Baix Ter ha presentat un descens important i l'Estartit, aixi com altres municipis, haurà d'implementar mesures de consum d'aigua.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -