16.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

Matí de divendres assolellat i cap de setmana amb variabilitat al cel

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Matí de divendres en general amb predomini del temps assolellat i núvols d’evolució diürna. Segueix la configuració atmosfèrica d’inestabilitat potencial que afavoreix el creixement de nuvolades de tarda, però aquestes són més probables a l’interior de Girona, quedant al límit del Baix Empordà. La temperatura rondarà els 11 ºC de mínima, ambient més fresc aquest matí, i els 26º C de màxima. La propera matinada es pot formar algun banc de boira o núvols baixos en zones enclotades i costaneres.

Dissabte variabilitat al cel. Tindrem estones de temps assolellat i clarianes, però també seguirà el creixement de nuvolades al migdia cap a l’interior. En general la probabilitat de pluja al Baix Empordà és baixa, però no es pot descartar alguna tronada o un petit ruixat d’abast local i acompanyat de tempesta més probable cap a les Gavarres. Diumenge temps similar, estat del cel parcialment cobert i risc (baix) d’algun petit ruixat d’abast local i dispers.

Interpolació pel mètode IDW de la precipitació acumulada al Baix Empordà el maig de 2023. Font dades: XEMA i XOM del Servei Meteorològic de Catalunya.
Interpolació pel mètode IDW de la precipitació acumulada al Baix Empordà el maig de 2023. Font dades: XEMA i XOM del Servei Meteorològic de Catalunya.

Fent balanç dels episodis de pluja del passat maig, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la pluja ha tingut una distribució espacial molt irregular, com sol ser habitual en episodis de pluja en forma de ruixats tempestuosos. Al Baix Empordà s’evidencia aquesta irregularitat amb una meitat sud amb precipitació acumulada normal per l’època de l’any, i en canvi, al nord de la comarca la pluja ha estat al voltant del 70% respecte la mitjana climàtica 1991-2020. A l’extrem nord-est fins i tot ha plogut menys d’un 30% del valor normal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -