20 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

Anna Ribera: “L’efecte de la vacuna es nota moltíssim en el nombre de contagis”

El nombre de persones vacunades al Baix Empordà va augmentant lleugerament. Actualment s’ha vacunat el 7,23% de la població amb la primera dosi. El divendres passat al Supermatí vam parlar amb Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, que ens va posar al dia de la situació del coronavirus i de la vacunació a la comarca.

Anna Ribera explica que ja s’ha vacunat amb Pfizer a tota la gent gran depenent (grau 1, 2 o 3 reconegut). Ara, s’estan vacunant els majors de 80 anys i els col·lectius (professors, policies, dentistes…). A més, el fet de poder administrar l’AstraZeneca a gent de fins a 65 anys, ha permès vacunar a persones d’entre 60 i 65 anys amb factors de risc durant aquesta última setmana, a l’espai habilitat a Sant Antoni de Calonge.

Anna Ribera recorda que actualment hi ha diversos punts de vacunació al Baix Empordà: el Teatre Mundial a la Bisbal d’Empordà, el Casal a Palafrugell, el camp de futbol a Palamós i Can Quintana a Torroella de Montgrí. A més, s’està preparant un espai de vacunació massiva a l’antiga fàbrica d’Agglotap de Sant Feliu de Guíxols.

Ribera assegura que la gent està responent molt bé i que “mai havien tingut les agendes de Sant Antoni tan plenes com ara”, però que, per contra, “la gestió de les vacunes està sent complicada i densa”. En aquest sentit, explica que la setmana que ve arribaran molt poques vacunes (aproximadament, unes 400, la meitat del que reben normalment). La directora afirma que el SSIBE “té capacitat per posar més vacunes”. Per això preferirien rebre totes les vacunes del Baix Empordà de cop i fer vacunacions massives i ràpides.

L’efecte de les vacunes es nota

Anna Ribera assegura que l’efecte de les vacunes en el nombre de contagis “és brutal”. Per exemple, va explicar que actualment totes les residències del Baix Empordà són verdes (sense contagis) i que, per primera vegada des de l’estiu, no hi ha cap professional positiu al SSIBE. A més, també explica que el nombre de contagis no ha augmentat respecte la setmana passada.

Ribera apunta que, segons han pogut comprovar aquests dies a l’Hospital de Palamós, una persona vacunada pot tenir el virus, però no emmalaltirà. Per això recorda que la gent vacunada ha de seguir portant mascareta per protegir a la gent que encara no ha rebut la dosis. “La vacuna té efecte quan som molts els vacunats”.

De cares a Setmana Santa, Anna Ribera confia en què “la gent tindrà seny” i “se sabrà comportar”.

Més entrevistes aquí

1 COMENTARI

  1. Flipant com manipuleu, per tal q segueixi vinguent gent de fora, encara que això signifiqui empitjorar la situació.
    La gent q treballa a l’hospital i als CAPS, tenen familia i amics, veïns… per més que volgueu manipular, al poble ens enterem del q passa de veritat portes endins.

Comments are closed.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios