14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

Anna Ribera: ”No hem trobat casos de la soca britànica del coronavirus al Baix Empordà”

Al Supermatí d’avui hem entrevistat Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, que ens ha informat de l’estat actual a la nostra comarca pel que fa al coronavirus.

Recalca que la situació ha millorat que des de fa dues setmanes. Per una banda, ha baixat el nombre de casos positius que era al voltant d’un 15% dels testos PCR realitzats fa tres setmanes i se situa avui en un 5,5%. D’altra banda el percentatge d’ingressos de persones afectades pel virus també s’ha reduït ja que ha passat del 30% al 20%.

De moment, l’hospital de Palamós només té entre un 60% i un 70% d’ocupació de llits. Això és degut a que des de fa un més van reduir les intervencions quirúrgiques que necessitaven ingressos, per així deixar lloc en cas d’una tercera onada forta.  No ha estat el cas i a partir de dilluns obriran de nou el quiròfan a tots els casos.

Pel que fa a la soca britànica, Anna Ribera confirma que no hi ha cap casos al Baix Empordà. Al marge d’això, explica que no poden de moment analitzar les proves PCR d’aquesta nova soca i han d’enviar els testos a Barcelona.

Finalment, quant a la vacunació a la comarca, ha comentat que qui la gestiona és el departament de Salut i que, per tant, han de seguir les pautes que dona. A dia d’avui 2.356 persones han rebut la primera dosi i només 722 la segona. Així que ara es prioritzaran les segones dosis i no es vacunaran noves persones fins que no s’hagin acabat les injeccions de la segona dosi. Entre el personal hospitalari, al voltant del 56% ha estat vacunat amb la primera dosi i en les dues setmanes vinents es faran les segones. Pel que fa a les persones que no volien vacunar-se o en tot cas desitjaven esperar per fer-ho, que eren un 12%, unes quantes s’han deixat convèncer perquè han vist que altres sí que ho feien.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios