21.8 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Antoni Ros Marbà, fill adoptiu per Calonge i Sant Antoni

El director d’orquestra i compositor hi té relació des de fa més de 50 anys

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar dilluns per unanimitat nomenar Antoni Ros Marbà fill adoptiu del municipi. Aquesta distinció és la més alta que pot concedir l’Ajuntament a una persona nascuda fora del municipi.

Antoni Ros Marbà, nascut el 1937 a l’Hospitalet de Llobregat, va decidir buscar una casa per passar les vacances a Calonge després d’haver-hi passat uns dies amb uns amics. Li va entusiasmar el lloc que combina mar i muntanya i també perquè el poble era conegut per ser una terra de músics. Ros Marbà és un dels directors d’orquestra més destacats de tot l’Estat i un dels més coneguts internacionalment des de la segona meitat del segle XX. És també un compositor reconegut i professor.

Així, fa més de 50 anys que Ros Marbà va iniciar la seva relació amb Calonge i Sant Antoni i finalment va decidir instal·lar-hi la seva residència definitiva. Tal com apunta el Diari de Girona, el que va rebre la Creu de Sant Jordi el 1988 va col·laborar activament en la vida cultural dels municipis i la sardana que va compondre, “Calonge, 50 anys”, estrenada en el marc dels Festivals de Música de Calonge, reflectia per una banda el 50è aniversari dels festivals i per l’altra el 50è aniversari de la seva relació amb Calonge i Sant Antoni.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’onada de calor del 2022 causa una mortalitat “sense precedents” en la gorgònia vermella del Montgrí i les Illes Medes

Un estudi de la Universitat de Barcelona revela que l'onada de calor extrema de 2022 va incrementar la mortalitat de la gorgònia vermella al parc natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter, afectant el 70% de les colònies. Els investigadors adverteixen que aquests resultats amenaçen la viabilitat de l'espècie i podrien alterar la biodiversitat dels ecosistemes bentònics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -