8.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

Antoni Ros Marbà, fill adoptiu per Calonge i Sant Antoni

El director d’orquestra i compositor hi té relació des de fa més de 50 anys

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar dilluns per unanimitat nomenar Antoni Ros Marbà fill adoptiu del municipi. Aquesta distinció és la més alta que pot concedir l’Ajuntament a una persona nascuda fora del municipi.

Antoni Ros Marbà, nascut el 1937 a l’Hospitalet de Llobregat, va decidir buscar una casa per passar les vacances a Calonge després d’haver-hi passat uns dies amb uns amics. Li va entusiasmar el lloc que combina mar i muntanya i també perquè el poble era conegut per ser una terra de músics. Ros Marbà és un dels directors d’orquestra més destacats de tot l’Estat i un dels més coneguts internacionalment des de la segona meitat del segle XX. És també un compositor reconegut i professor.

Així, fa més de 50 anys que Ros Marbà va iniciar la seva relació amb Calonge i Sant Antoni i finalment va decidir instal·lar-hi la seva residència definitiva. Tal com apunta el Diari de Girona, el que va rebre la Creu de Sant Jordi el 1988 va col·laborar activament en la vida cultural dels municipis i la sardana que va compondre, “Calonge, 50 anys”, estrenada en el marc dels Festivals de Música de Calonge, reflectia per una banda el 50è aniversari dels festivals i per l’altra el 50è aniversari de la seva relació amb Calonge i Sant Antoni.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -