6.3 C
Pals
Divendres, 21 gener 2022
- Publicitat -

30 minuts d’aparcament gratuït a Can Mario per anar a comprar al Mercat de Palafrugell

Palafrugell oferirà 30 minuts d’aparcament gratuït al pàrquing de Can Mario, a tocar del Mercat Municipal, per als censats al municipi, a partir de dilluns 17 de gener. L’anunci arriba l’endemà de la manifestació convocada pels paradistes del Mercat. Protestaven contra les obres de la plaça de l’Església, que suposen eliminar les places d’aparcament de zona blava que hi havia.

El regidor d’obra pública, Lluís Ros, ha avançat al Supermatí de Ràdio Capital que han arribat a un acord amb el concessionari de l’aparcament de la plaça de Can Mario. A partir de dilluns, els cotxes de Palafrugell podran aparcar a l’espai subterrani, que està a tocar del Mercat, per anar a comprar. Tindran mitja hora gratuïta, igual que a la zona blava.

Lluís Ros ha defensat que, d’aquesta manera, els clients del Mercat podran aparcar amb condicions similars a les que ho feien quan deixaven el cotxe a la plaça Priorat Santa Anna.

Ros també ha expressat que els va sorprendre la manifestació d’ahir ja que el govern té sempre la porta oberta a parlar. De la mateixa manera, ha explicat que aquesta obra ja es va començar a parlar entre els partits que formen govern a l’Ajuntament a l’any 2019, any d’inici de la legislatura. Tot i així, Ros reconeix que no es va consultar els paradistes abans de començar amb el projecte perquè “estem parlant d’un espai públic”. Afirma també que la Policia Local de Palafrugell havia parlat anteriorment amb els paradistes per explicar-los tot el projecte de la zona.

El regidor d’obra pública defensa que el govern municipal ha anat fent nous aparcaments arreu del poble per no col·lapsar el centre. El primer, l’any passat, al costat de l’escola Josep Barceló i Matas, un aparcament de 70 i escaig places. En aquest moment estan fent un altre al carrer Manufactures del Suro en la cantonada amb el carrer de la Garriga. També hi haurà canvis en l’aparcament del Casal Popular, on hi haurà un espai de zona blava durant l’hivern (excepte a l’estiu, és tot sense pagar) i els veïns del poble tindran un temps gratuït, per així no saturar un pàrquing que sempre està ple.

 

Pel que fa a l’aparcament de l’antic Caprabo, pàrquing que queda relativament a prop del mercat afectat, Ros ha explicat que encara no està en funcionament perquè no té totes les condicions necessàries per a ser un aparcament públic. Aquest aparcament va suposar una despesa per l’Ajuntament que consistia en un lloguer previ. Lluis Ros ha dit que ara depèn dels tècnics estudiar quan es podrà utilitzar aquest pàrquing.

El regidor ha explicat que les obres de la plaça del Priorat de Santa Anna consisteixen en treure les places d’aparcament públiques i que es mantenen les places de càrrega i descàrrega pels paradistes. Per últim, ha remarcat que tot i la manifestació d’ahir, els paradistes ja eren coneixedors del projecte i que aquest tirarà endavant tant sí com no.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios