12.4 C
Pals
Dilluns, 22 abril 2024
- Publicitat -

Els paradistes de Palafrugell es manifesten contra l’eliminació de l’aparcament de l’església

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Els paradistes de Palafrugell es manifesten contra l'eliminació de l'aparcament de l'església
Loading
/

Desenes de persones s’han manifestat aquest dilluns a les vuit del matí a la plaça Priorat Santa Anna de Palafrugell, per protestar contra l’inici de les obres de remodelació d’aquest punt del poble. Una remodelació que suposarà eliminar una quarantena d’espais d’aparcament de cotxes en aquesta plaça.

Els paradistes del Mercat Municipal de Palafrugell han convocat la protesta perquè consideren que la “precipitació” d’aquestes obres els perjudicarà perquè molts clients utilitzaven aquest aparcament per baixar al mercat a comprar.

Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb el portaveu dels paradistes, Jordi Rubau, que ha criticat que l’Ajuntament ha impulsat les obres de forma “unilateral”, sense tenir en compte les persones afectades. L’Ajuntament no ha donat cap alternativa als paradistes i, segons Rubau, només els hi han dit que intentaran arribar a un acord amb el parking de Can Mario per establir uns minuts d’estacionament gratuït, tot i que això els afectats ho veuen molt improbable.

Per últim, Jordi Rubau ha afirmat que l’aparcament de l’església no invitava a anar-hi, però que es podia solucionar amb una remodelació per canviar el seu aspecte, encara que fos un projecte a fer d’aquí uns anys.

Els manifestants entregaran signatures a l’Ajuntament i faran una xiulada davant de l’edifici consistorial.

El PSC de Palafrugell dóna suport als manifestants.

A través d’una nota de premsa, el socialistes de Palafrugell han informat que el seu portaveu, Juli Fernández, considera “molt lamentable” que el govern no escolti als afectats abans de planificar les obres de la plaça del Priorat de Santa Anna.

En aquest sentit, el grup del PSC ja ha manifestat en varies ocasions i amb diferents iniciatives el seu desacord amb el projecte, ja que perjudica les possibilitats d’aparcament i el funcionament diari del mercat.

El PSC considera que no es pot fer l’actuació sense contemplar prèviament l’increment de places d’aparcament al centre del poble. De fet, Juli Fernández, creu que l’única alternativa per dotar el centre del poble amb més places d’aparcament, seria afrontar una nova planta a l’actual aparcament del Casal Popular.

Juli Fernández, també denuncia que el govern fa temps que està “instal·lat en la mentida permanent”, ja que sempre han manifestat que han tingut reunions amb els afectats i han buscat el consens, i ara s’ha vist que és mentida.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios