Ordenances Fiscals
Manel Magrinyà

El darrer ple municipal de l’any ha aprovat les Ordenances Fiscals per a 2019, amb un contingut bàsicament continuista respecte a l’exercici anterior, i en les que tanmateix l’equip de govern municipal ha incorporat algunes de les al·legacions que hi havia presentat l’oposició.

En concret s’han incorporat bonificacions a l’obertura de negocis relacionats amb el comerç al detall i la restauració com demanava Compromís per la Bisbal, així com la bonificació a la taxa d’escombraries del primer any de les noves activitats comercials en locals de menys de 150 m2.

Es va aprovar igualment subvencionar el 90% de l’IBI als comerços d’artesania el primer any, i acabar la zona blava a les 20:00 en comptes de les 20:30, tal i com havia sol·licitat CiU. La mateixa formació havia demanat que si en les bonificacions per compostatge no es pot fer la inspecció per culpa de l’administració es pugui cobrar igual la bonificació, qüestió que ha estat incorporada a les noves ordenances.

També es modificaran a la baixa els impostos municipals que graven els vehicles híbrids i elèctrics com havia sol·licitat el grup de PSC- Independents per la Bisbal.

l’equip de govern municipal d’Esquerra, CUP i Iniciativa han donat la seva conformitat a estudiar l’obertura de la pista de l’escola l’Empordanet als veïns en períodes de vacances escolars i caps de setmana, tal i com havia proposat el grup de Compromís per la Bisbal.

Igualment s’ha compromès a estudiar la creació d’una línia de subvenció per ajudar a pagar l’IBI als jubilats amb pensió mínima a proposta de CiU.

Finalment en l’apartat d’intervenció del públic assistent, membres de la l‘Associació de veïns del barri del convent han demanat la creació d’una comissió de polítics i veïns i tècnics per estudiar mesures pel barri, una demanda que ha merescut la conformitat tant de l’equip de govern com de l’oposició.