19.9 C
Pals
Dijous, Setembre 19, 2019
  • Notícies

Aprovades les Ordenances Fiscals de la Bisbal pel 2019

Ha estat aquest dissabte 22 de desembre en el darrer ple ordinari de l'any

El més llegit

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Mor ofegat a l’Estartit un home de 79 anys

Tot apunta que l'home és francès i que ha mort ofegat a la platja al voltant de les 11 del matí després que uns testimonis el trobessin inconscient

Prop d’un centenar de persones es concentren per donar suport a Lluís Puig i Roser Huete

A l'acte, que es va fer davant de l'Ajuntament de Palamós, també es va recordar als Jordis, empresonats des del 16 d'octubre de 2017

La Bisbal d’Empordà es solidaritza novament amb els joves d’Altsasu

Un any mes la capital del Baix Empordà es mobilitzarà aquest dissabte a favor de la llibertat dels 8 joves navarresos empresonats per una baralla de bar amb guàrdies civils de paisà

El darrer ple municipal de l’any ha aprovat les Ordenances Fiscals per a 2019, amb un contingut bàsicament continuista respecte a l’exercici anterior, i en les que tanmateix l’equip de govern municipal ha incorporat algunes de les al·legacions que hi havia presentat l’oposició.

En concret s’han incorporat bonificacions a l’obertura de negocis relacionats amb el comerç al detall i la restauració com demanava Compromís per la Bisbal, així com la bonificació a la taxa d’escombraries del primer any de les noves activitats comercials en locals de menys de 150 m2.

Es va aprovar igualment subvencionar el 90% de l’IBI als comerços d’artesania el primer any, i acabar la zona blava a les 20:00 en comptes de les 20:30, tal i com havia sol·licitat CiU. La mateixa formació havia demanat que si en les bonificacions per compostatge no es pot fer la inspecció per culpa de l’administració es pugui cobrar igual la bonificació, qüestió que ha estat incorporada a les noves ordenances.

També es modificaran a la baixa els impostos municipals que graven els vehicles híbrids i elèctrics com havia sol·licitat el grup de PSC- Independents per la Bisbal.

l’equip de govern municipal d’Esquerra, CUP i Iniciativa han donat la seva conformitat a estudiar l’obertura de la pista de l’escola l’Empordanet als veïns en períodes de vacances escolars i caps de setmana, tal i com havia proposat el grup de Compromís per la Bisbal.

Igualment s’ha compromès a estudiar la creació d’una línia de subvenció per ajudar a pagar l’IBI als jubilats amb pensió mínima a proposta de CiU.

Finalment en l’apartat d’intervenció del públic assistent, membres de la l‘Associació de veïns del barri del convent han demanat la creació d’una comissió de polítics i veïns i tècnics per estudiar mesures pel barri, una demanda que ha merescut la conformitat tant de l’equip de govern com de l’oposició.

Últimes notícies

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Comença el curs

Comença el curs i tot està envoltat d'aquella sensació de nou. Et compres una nova llibreta i un pack de bolis a l'Auchan, que estan d'oferta si els compres de vint en vint, i és tot tan nou i tan virginal que fins i tot fa una mica de cosa escriure res en aquelles pàgines tan noves, com si es perdés allò tan immaculat, tan blanc, tan pulcre, tan net.
audio

Baixa la tempertura amb més nuvolades de tarda

Dijous amb més Sol pel matí i creixement de nuvolades cap a la tarda. La temperatura màxima rondarà els 26ºC i la mínima els 15ºC.

Dos presumptes lladres jutjats per intentar robar la caixa forta d’una empresa de Sant Feliu

Els delictes als que s'enfronten són robatori amb força i pertinença a un grup criminal, cosa que són penes de 8 i 7 anys de presó

Més notícies