17.9 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Aquests són els festivals de música de la Costa Brava que es mantenen aquest estiu

La crisi del coronavirus ha fet que els cartells dels Festivals d'estiu a la Costa Brava estiguin protagonitzats per artistes catalans i estatals, i que hi hagi menys artistes internacionals, per les restriccions de mobilitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La crisi del coronavirus ha obligat a reformular desenes d’esdevenimens a la Costa Brava. Molts altres s’han hagut de cancel·lar. Però també n’hi ha que es mantenen. Per exemple, el Festival de la Porta Ferrada, Ítaca Cultura i Acció, Estiu & Jazz Girona, o Sons del Món, amb unes programacions reformulades i amb mesures per garantir la salut del públic, dels artistes i del personal de l’organització.

Amb la crisi de la COVID-19, la cultura, els professionals i el turisme s’han vist plenament afectats, però amb els plans de desescalada el sector es reactiva paulatinament. A la demarcació de Girona, entre març i juny de 2020, una gran part de festivals i esdeveniments culturals han estat cancel·lats, i cap a la meitat s’han ajornat fins a l’estabilització de la situació sanitària, el restabliment de la mobilitat i la reactivació econòmica i turística del país.

En la fase final de la desescalada i amb les restriccions que encara es mantenen, molts ajuntaments i empreses promotores i organitzadores d’esdeveniments culturals s’uneixen per impulsar, reformular i reprogramar festivals amb la finalitat de recuperar l’activitat artística, cultural i social del sector musical.

Un estiu amb festivals de nous formats i en noves ubicacions

Es preveuen limitacions en els aforaments, la compra d’entrades en línia, edicions limitades i la retransmissió en línia (streaming) d’actuacions complementàries.

La situació actual comporta que els cartells estiguin protagonitzats per artistes locals i estatals, i que sigui menys present la participació d’artistes internacionals, arran de les restriccions de mobilitat.

Pel que fa a noves ubicacions, que ajuden a garantir la distància de seguretat entre els espectadors, s’han potenciat els espais amplis i oberts, i s’han així nous emplaçaments, com auditoris naturals, camps de futbol i places.

Aquests són els festivals que, a hores d’ara, estan confirmats. 

  • Festival Ítaca, a Corçà i la Pera, del 19 al 27 de juny
  • Estiu & Jazz Girona, a Girona, el 25 i 26 de juliol
  • Tempo sota les Estrelles, a Girona, del 16 de juliol al 15 d’agost
  • Sons del Món, a Roses, del 31 de juliol al 9 d’agost
  • Concerts d’Aro, a Santa Cristina d’Aro, del 12 de juliol al 30 d’agost
  • Festival de Música Terracotta Museu, a la Bisbal d’Empordà, els dimecres de juliol
  • Festival Rumba de Palamós, a Palamós, del 3 al 31 de juliol
  • Festival Emergent, a Sarrià de Ter, Fornells de la Selva, Sant Gregori, Cervià de Ter, Vilablareix i Madremanya, del 24 de juny al 4 de juliol
  • Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, del 5 al 27 d’agost
  • Festival Isaac Albéniz, a Camprodon, del 26 de juliol al 13 d’agost

Es troben ultimant les seves programacions i formats festivals com ara el Festival de la Vall de Camprodon i el Festival de Torroella de Montgrí que enguany commemora la seva 40a edició.

De cara a la tardor, es manté la programació de festivals com ara Temporada Alta, Black Music Festival, Festival Insomni o Figueres es Mou, entre d’altres.

Ja s’ajornen per a l’edició de 2021 festivals com l’(a)phònica de Banyoles, A Cappella de Girona, Cap Roig o Les Nits de Marimurta de Blanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Reclamen al consistori de Palamós que pagui les ajudes escolars per la pandèmia

L'ajuntament de Palamós va anunciar una partida de 50.000 euros per famílies afectades per la pandèmia
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -