7.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Aragonès afirma a Palafrugell, que “quan l’independentisme discuteix entre ell”, el moviment “s’atura”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat als independentistes dirigir el seu missatge al conjunt de la població per “avançar” fins a la república catalana. Segons Aragonès, “quan l’independentisme discuteix entre ell, s’atura” i per això creu que cal que formacions polítiques i entitats “es dirigeixin al conjunt de la població” i s’abandonin les disputes internes.

A més, el coordinador nacional d’ERC també ha recordat que l’estratègia del seu partit passa per “forçar la negociació amb l’Estat amb la fortalesa de les mobilitzacions i de les institucions catalanes”. Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions aquest diumenge al migdia en una visita al far de Sant Sebastià, a Palafrugell.
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat “un esforç” als independentistes perquè retorni “als moments més bons i de creixement”. Segons Aragonès, aquesta fita es pot aconseguir quan les formacions es dirigeixen “al conjunt de la població” en comptes de buscar discussions internes. De fet, el vicepresident ha assegurat que “quan l’independentisme discuteix entre ell, es queda on és” i el moviment “s’atura”.

Davant d’això, Pere Aragonès ha demanat a les formacions sobiranistes tornar a ser “propositius” i amb “objectius compartits”. En aquesta línia, Pere Aragonès ha assegurat que Esquerra Republicana té “un projecte i una estratègia” per aconseguir la independència. El titular d’Economia al Govern ha reiterat que la seva aposta és “forçar la negociació amb l’Estat a partir de la mobilització i de la fortalesa de les institucions”.

A més, el vicepresident ha afirmat que cal dirigir-se “a totes les persones del país, gent que esta en una situació d’angoixa i que volen un govern amb més respostes” que la clau rau en una república catalana. Per això ha demanat a la resta de partits “centrat l’estratègia” en les “potencialitats del nostre país”.

Trobada amb el sector turístic

Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions durant una visita amb els empresaris del sector turístic gironí al far de Sant Sebastià de Palafrugell. En ella, Pere Aragonès ha agraït “l’esforç” dels establiments que estan fent aquesta temporada per tirar endavant tot i les dificultats que els ha posat la pandèmia.

El conseller d’Economia ha remarcat que, ara, “el repte més important és afrontar la propera temporada amb garanties”. Un dels elements que possibilitaria fer-ho és “allargar els ERTO fins a inicis de la temporada vinent” pels treballadors d’aquest sector. Segons el vicepresident és “imprescindible” fer-ho per garantir l’obertura de tots els establiments a partir de la primavera vinent.

De la mateixa manera, Pere Aragonès ha destacat la importància dels hotelers de la Costa Brava Centre a l’hora de reenfocar en els últims anys la seva marca i apostar per un turisme de qualitat. Aragonès creu que aquesta tasca els ha permès arribar en millor forma aquesta temporada turística i afrontar-la en millors condicions que altres destinacions.

Pere Aragonès també ha visitat el mercat de Palafrugell acompanyat de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, el president del grup parlamentari d’ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, i l’alcalde del municipi, Josep Piferrer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -