22 C
Pals
Dimecres, 28 setembre 2022
- Publicitat -

Arrenca la ROBOCAT 2021 amb gran participació empordanesa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dissabte 15 de maig s’ha celebrat la primera fase territorial del torneig de robòtica català ROBOCAT per mitjà d’un directe al canal de YouTube de la competició. Enguany, degut a la complicada situació sanitària s’ha optat per celebrar una competició virtual i per fases, que conclourà amb una gran final, que tradicionalment s’ha celebrat al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, però enguany serà online. El torneig compta amb diverses fases territorials: Barcelona, Catalunya Central i Girona, amb la participació de fins a 10 equips empordanesos.

El president de ROBOCAT, Guillem Martínez, ha explicat que aquesta competició es va iniciar el 2016, quan un grup d’estudiants que participaven en tornejos de robòtica van decidir crear la seva pròpia competició que defugís de la rigidesa de la norma. Aquest nou model es vertebra en tres eixos: llibertat de creació de robots, sense limitació de marques i models de maquinària i programació; incentivar una robòtica assequible i accessible, i finalment promoure el patrimoni cultural català.

Pel que fa al funcionament de la competició, es divideixen els participants en zones territorials eliminatòries, on els classificats s’enfrontaran a la gran final. La metodologia del torneig, afegeix Martínez, varia cada any, amb un nou repte creatiu que els equips han d’assolir, i aquests reptes s’ambienten en un moment històric de Catalunya, el d’enguany són els bastaixos“. De manera que “els robots han de simular la construcció d’esglésies, col·locant els cubs en diverses zones estratègiques del taulell i en dues porteries a diferents alçades.

El fet de plantejar una competició en format virtual ha estat un repte, que segons el president de l’entitat, han assolit satisfactòriament tot i les dificultats “gràcies al gran esforç de l’equip tècnic“. Afegeix que han après molt de la virtualitat i que ha facilitat la participació i accés a la competició d’equips  d’arreu del territori. De cara la següent edició, esperen celebrar l’edició completa presencialment.

 

Respecte a reptes de futur, Martínez explica que han obert diversos programes per diversos objectius, com el “ROBOCAT + A prop“, per tenir més incidència i arribar a més persones; el “ROBOCAT noies“, que beca als equips formats íntegrament per noies, incentivant la participació femenina; el “ROBOCAT Inclusiu“, per facilitar l’accés a la robòtica a l’alumnat de centres educatius d’alta complexitat i dificultats socioeconòmiques. Afegeix que també tenen un compromís amb la sostenibilitat i promouen la viabilitat ecològica dels robots, i també es marquen com a repte crear sinergies amb altres competicions fora de Catalunya i obtenir més finançament, col·laborant amb altres entitats i organitzacions per professionalitzar el torneig.

El dissabte 22 de maig se celebra la fase territorial de Catalunya Central, el 29 de maig la fase de Girona, i finalment els finalistes passaran a la gran final, que se celebrarà el 5 de juny.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els hospitals gironins comencen a gestionar les baixes laborals automàtiques per ingrés

El tràmit s'havia de fer fins ara als centres d'atenció primària.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -