19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Aturen una obra a l’església de Rupià per la presència d’una òliba i un xoriguer

Amb l’assessorament d’Anticimex i el suport del Bisbat de Girona, es va decidir aturar el projecte immediatament per no interferir en el procés natural de nidificació d’aquestes aus

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Anticimex, empresa especialitzada en control de plagues i sanitat ambiental, ha suspès la instal·lació d’una xarxa per aïllar una zona a l’església de Rupià després de trobar un xoriguer amb quatre ous niant i detectar la presència d’una òliba que resideix al campanar des de fa anys, essent ambdues espècies protegides.

Segons informa El Punt Avui, el regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Rupià va informar sobre la situació. Amb l’assessorament d’Anticimex i el suport del Bisbat de Girona, es va decidir aturar el projecte immediatament per no interferir en el procés natural de nidificació d’aquestes aus.

L’òliba comuna és una espècie en perill degut al seu fort declivi, per la qual cosa és essencial respectar el seu període de cria i les zones de nidificació. Pel que fa al xoriguer, es tracta d’una au rapaç protegida de la família dels falcons, la població de la qual també està molt reduïda al nostre país.

Julen Zuberogoitia, Product Manager en Gestió d’Aus a Anticimex, comenta: “Hem de protegir la biodiversitat i fomentar la presència de determinades aus, com les rapinyaires, ja que són espècies autòctones que contribueixen al control natural de plagues i, per tant, són fonamentals per a l’equilibri dels ecosistemes”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lliuren les Banderes Blaves a 14 platges i 4 ports del Baix Empordà

Aquest guardó, que està reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països dels cinc continents, i valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -