15.1 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Junts es proclama vencedor a les comarques gironines, tot i la patacada general de l’independentisme a Catalunya

Un dels titulars més alarmants ha estat també la xifra de participació. En aquestes eleccions ha estat molt més baixa que en les que es van celebrar el 2019. Només un 39,59% dels votants ha exercit el seu dret a vot a les comarques gironines

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Junts es proclama vencedor a les comarques gironines, tot i la patacada general de l’independentisme a Catalunya. La formació ha encaixat uns pitjors resultats respecte a les anteriors eleccions europees – que van ser el 2019-, però ha estat la força més votada als diversos municipis de les comarques gironines amb un 32,09% dels vots. 

El segueixen el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) amb un 23,33% dels vots, que millora els resultats i Ahora Republicas – coalició de la qual forma part Esquerra Republicana – ha quedat com a tercera força, amb un 16,22% dels vots. Tot i això, aquesta coalició ha aconseguit esmorteïr el cop que va patir Esquerra a les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya.  

Pel que fa al Partit Popular, a diferència de la tendència nacional, ha quedat relegada com a quarta força a la demarcació, això si, millorant els resultats respecte a les eleccions del 2019. Vox també augmenta en xifra de votants i assoleix un 5,72% dels vots. Podemos empitjora i només rep el 3,18% dels vots en aquestes eleccions. Sumar segueix de ben a prop aquesta formació amb un 2,95% dels vots. Sorprèn el 2,18 % dels vots a l’Agrupación de Electores Se Acabó La Fiesta de l’influencer Alvise Pérez, posicionant-se per davant de PACMA i Ciutadans. 

I tot i que les comarques gironines, Catalunya i Espanya no han experimentat la tendència de països com Itàlia, França o Alemanya, on l’extrema dreta ha pujat com l’espuma, la força d’aquestes formacions s’ha fet sentir. Per exemple, a Espanya Vox ha passat de tenir tres diputats a tenir-ne sis. Això se suma a l’entrada dels tres diputats de l’Agrupación de Electores Se Acabó La Fiesta, una formació també amb tendències cap a la ultradreta.

Un dels titulars més alarmants ha estat també la xifra de participació. En aquestes eleccions ha estat molt més baixa que en les que es van celebrar el 2019. Només un 39,59% dels votants ha exercit el seu dret a vot a les comarques gironines. Això contrasta amb el 60,4% de la població cridada a les urnes que no ha anat a votar en aquestes eleccions europees.

La votació al Baix Empordà

Pel que fa al Baix Empordà, la tendència en la votació ha estat semblant a la resta de les comarques gironines, on Junts ha guanyat en una gran part dels municipis. Tot i això, el PSC s’ha imposat en localitats com Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, Begur, Palafrugell i Vilopriu.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -