7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

Augmenta un 10,7% el nombre de clients als apartaments turístics a l’agost però encara no arriba a nivells del 2019

Per zones turístiques, la Costa Brava és el destí preferit, amb més de 2,5 milions de pernoctacions –en especial a Torroella de Montgrí i Calonge

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En aquest darrer àmbit, Catalunya va ser el destí preferit, amb més de 5,3 milions de pernoctacions, xifra que representa un increment del 16,2% anual, mentre que el País Basc va concentrar el major grau d’ocupació, amb un 79,3% de les parcel·les ofertes.

Per zones turístiques, la Costa Brava és el destí preferit, amb més de 2,5 milions de pernoctacions –en especial a Torroella de Montgrí i Calonge i a la Costa Blanca, a Alacant, va ser on va haver-hi una major ocupació, amb un 81,3% de les parcel·les ofertes.

En els allotjaments de turisme rural, es van registrar 59.927 viatgers durant l’agost, un 5,2% menys que en el mateix mes del 2021, mentre que si es compara amb el 2019, abans de la pandèmia, va retrocedir un 4,1%. El nombre de pernoctacions es va mantenir estable, un 0,3% més, fins a les 278.663, mentre que si es compara amb l’agost del 2019 van retrocedir un 0,93%.

Al conjunt de l’Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers –sumant apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs- van superar els 25,6 milions de l’agost davant els 22,2 milions del mateix mes del 2021, un 15,1% més. Les pernoctacions de residents van baixar un 10,3% mentre que els estrangers es van disparar un 81,5%.

Durant els vuit primers mesos del 2022, les pernoctacions es van incrementar un 68,7% respecte al mateix període de l’any anterior i es van situar en nivells prepandèmia. Tant en el cas dels càmpings com en els establiments de turisme rural i albergs, les pernoctacions entre gener i agost estan per sobre els nivells del 2019.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ràdio Capital, de nou reconeguda als Premis Rahola de la Comunicació Local

El jurat ha valorat que el projecte "recupera uns personatges referents i populars de la nostra cultura, i que té un gran plantejament de guió, un gran treball de locució i un gran treball sonor al darrere".
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -