Augmenten més d’un 60% les accions preventives a les platges de Castell-Platja d’Aro

Altres dades relacionades amb aquest estiu, per exemple, són 36 rescats, 27 evacuacions hospitalàries i 14 recerques de persones perdudes

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha donat a conèixer les dades del servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi durant aquesta temporada estiuenca. L’estudi contempla des del 2 de juny fins al 23 de setembre. Entre les estadístiques que estan quantificades, destaca un augment d’un 62% de les accions preventives, que han arribat a 16.029.

Pel que fa a les assistències sanitàries, s’ha assolit la xifra de 1.043, un 14% menys que l’any anterior. El consistori també ha comptat 1.579 intervencions directes. Dins d’aquestes, 1.115 eren assistències, es van fer 36 rescats, 27 evacuacions hospitalàries i 14 recerques de persones perdudes, entre altres. Les assistències, sobretot, eren per ferides o picades. En relació a la ubicació d’aquests fets, una gran part van tenir lloc a la Platja Gran, que també aplega més gent.

Al llarg d’aquesta temporada estiuenca, la vila ha comptat amb cinc punts de socors, set cadires de vigilància i una torre. El servei també disposava d’embarcació pròpia de rescat, a més de cinc desfibril·ladors.

D’altra banda, l’Ajuntament diu que han ajudat a 347 persones amb mobilitat reduïda a banyar-se. Respecte a l’any 2017, el valor s’ha vist incrementat en 160 persones. En aquesta línia, hi havia a l’abast sis cadires amfíbies.