17.8 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Baixa el nombre de casos positius al Covid-19 al Baix Empordà

Només 10 persones detectades aquesta setmana

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La corba de casos positius al coronavirus va baixant i el nombre de persones infectades és clarament inferior al del més de març, segons ha explicat aquest matí a Ràdio Capital Anna Ribera, la directora assistencial dels Serveis de Salut Integral del Baix Empordà (SSIBE). Aquesta setmana, només hi ha hagut 10 casos tot i que aquesta xifra no és del tot representativa. Efectivament, els resultats de les proves enviades a l’Hospital Trueta triguen uns dies a arribar i ho solen fer en tongades.

A partir d’ara, qui s’encarregarà de fer les proves de detecció és l’Atenció Primària que segueix un protocol establert. Quan arriba un pacient amb una simptomatologia que podria ser la del Covid-19, se li ha de fer un test de confirmació perquè els símptomes són molt variats. Aquest test s’envia a l’Hospital Trueta que en comunica els resultats al departament d’epidemiologia de Girona, i són ells qui es posen en contacte amb la persona. Com a mesura de seguretat, mentre no arribin els resultats s’aconsella a la persona que actuï amb precaució, és a dir que no surti de casa.

A més, ara que hem entrat a la Fase 1 del desconfinament, la directora dels SSIBE recomana que no es baixi la guàrdia i es mantinguin les mesures de seguretat com ara dur sempre la mascareta quan ens reunim amb persones amb les que no convivim, netejar-nos sovint les mans amb aigua i sabó i mantenir les distàncies de seguretat.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -