La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell va celebrar el 50è aniversari amb diverses activitats de tots els àmbits: cultural, popular, documental, musical, editorial, turístic i gastronòmic. Segons l’Ajuntament, aquestes activitats han permès obrir les Havaneres a la resta del territori català durant més d’un any, iniciant-se l’abril del 2016 i finalitzant aquest mes d’octubre 2017.

El gènere s’ha traslladat als principals auditoris de Catalunya que van apropar el gènere a prop de 3.000 espectadors. El cap de l’oposició, Juli Fernández pensa que ara caldrà veure quin resultat i retorn hi ha hagut per part de les diverses poblacions, però a nivell general, n’ha fet un balanç molt positiu.

Pel que fa a l’àmbit gastronòmic, es va crear la “Tapa Havanera”, del xef Joan Roca o el “gelat de cremat”, de Gelats l’Enxaneta. Una de les accions de caràcter cultural va ser, per exemple, la reedició facsímil de Calella de Palafrugell i les havaneres, i la venda del llibre commemoratiu I com aquestes mil!, 50 anys de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. 

El regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez, ha dit que aquesta celebració ha prestegiat les havaneres i ha fet “aprofundir i estendre el seu coneixement, per fer reforçar la Cantada de Calella com a cantada de referència del país.”