7 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Bàrbara Hallé (Grup Costa Brava Centre): “Demanem ajuts directes per part dels ajuntaments”

Des del Grup també demanen flexibilitzar les mesures i que la desescalada sigui diferent i/o adaptada a les poblacions de comarques com el Baix Empordà.

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El sector turístic de la Costa Brava demana al Govern poder flexibilitzar els protocols de mobilitat, i permetre els desplaçaments als clients que tinguin una reserva en un restaurant o allotjament turístic en un altre municipi. I és que són molts els empresaris de l’hostaleria de la comarca que tenen dificultats per omplir els seus allotjaments i restaurants. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, va explicar ahir al Supermatí quins problemes estan vivint els negocis i quins canvis demanen. 

Hallé assegura que restaurants i allotjaments de pobles petits no poden tirar endavant només amb els habitants del municipi. Va dir que no es pot equiparar la situació dels establiments de Madremanya, Santa Pau o Torrent amb la dels de Girona o Barcelona. Per això, la presidenta va explicar que des del Grup Costa Brava demanen flexibilitzar les mesures i que la desescalada sigui diferent i/o adaptada a les poblacions de comarques com el Baix Empordà.

En un any normal, 1/3 de l’allotjament del Baix Empordà està obert. Ara, en canvi, només ha obert un 10%. Des de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Costa Brava Centre denuncien que això es deu a que no reben prou ajudes econòmiques, i que així és molt difícil mantenir els negocis.

Bàrbara Hallé assegura que les ajudes que surten no acaben arribant realment als restauradors afectats, i que la majoria dels Ajuntaments tampoc ofereixen ajudes. Hallé demana ajuts directes als consistoris, i almenys poder estalviar-se els impostos que depenen directament de l’activitat.

Segons Bàrbara Hallé, el problema neix en el fet que molts municipis i/o comarques “no tenen clar que el seu motor econòmic i el del país és el sector turístic”. També afegeix que la situació afecta a tots els sectors, ja que no hi ha consum. “L’hoteler i el restaurador no consumeixen perquè no poden obrir, i per tant, no hi ha roda”.

 

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies