10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Bàrbara Hallé (Grup Costa Brava Centre): “Demanem ajuts directes per part dels ajuntaments”

Des del Grup també demanen flexibilitzar les mesures i que la desescalada sigui diferent i/o adaptada a les poblacions de comarques com el Baix Empordà.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Bàrbara Hallé (Grup Costa Brava Centre): "Demanem ajuts directes per part dels ajuntaments"
Loading
/

El sector turístic de la Costa Brava demana al Govern poder flexibilitzar els protocols de mobilitat, i permetre els desplaçaments als clients que tinguin una reserva en un restaurant o allotjament turístic en un altre municipi. I és que són molts els empresaris de l’hostaleria de la comarca que tenen dificultats per omplir els seus allotjaments i restaurants. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, va explicar ahir al Supermatí quins problemes estan vivint els negocis i quins canvis demanen. 

Hallé assegura que restaurants i allotjaments de pobles petits no poden tirar endavant només amb els habitants del municipi. Va dir que no es pot equiparar la situació dels establiments de Madremanya, Santa Pau o Torrent amb la dels de Girona o Barcelona. Per això, la presidenta va explicar que des del Grup Costa Brava demanen flexibilitzar les mesures i que la desescalada sigui diferent i/o adaptada a les poblacions de comarques com el Baix Empordà.

En un any normal, 1/3 de l’allotjament del Baix Empordà està obert. Ara, en canvi, només ha obert un 10%. Des de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Costa Brava Centre denuncien que això es deu a que no reben prou ajudes econòmiques, i que així és molt difícil mantenir els negocis.

Bàrbara Hallé assegura que les ajudes que surten no acaben arribant realment als restauradors afectats, i que la majoria dels Ajuntaments tampoc ofereixen ajudes. Hallé demana ajuts directes als consistoris, i almenys poder estalviar-se els impostos que depenen directament de l’activitat.

Segons Bàrbara Hallé, el problema neix en el fet que molts municipis i/o comarques “no tenen clar que el seu motor econòmic i el del país és el sector turístic”. També afegeix que la situació afecta a tots els sectors, ja que no hi ha consum. “L’hoteler i el restaurador no consumeixen perquè no poden obrir, i per tant, no hi ha roda”.

 

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -