16.8 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

Begur ha executat el 40% de les franges de protecció contra incendis

Abans de finals d’any s’executaran un 20% més de franges; i el 40% restant es durà a terme al llarg de l’any 2022

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El projecte d’execució de les franges de protecció perimetral i la neteja de les zones verdes interiors del municipi de Begur s’està duent a terme des de finals de 2020 i en aquests moments ja s’ha executat el 40% de l’obra. En l’execució dels treballs hi participen a part del consistori, el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona, el Departament d’Interior, el Cos d’Agents Rurals, i les empreses especialitzades contractades.

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest divendres 18 de juny al matí l’acte de recepció de les obres d’obertura de franges de la fase 1 a Begur. Les zones on ja s’han executat les franges són la zona residencial Begur, la Casa de Campo, Esclanyà, la zona d’Es Valls, zones de l’entorn Begur, Sa Punta, La Borna i Son Ric. Ara, abans de finals d’any s’executarà un 20% més de les franges previstes; i durant el 2022 s’ha previst que finalitzi el projecte amb el 40% restant corresponent al quadrant nord-est del municipi.

A l’acte hi van intervenir l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; Xavier Turró, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur; Gabriel Marzo, representant de la Regió d’Emergències de Girona; Ignasi Dalmases, cap d’àrea regional del cos d’Agents Rurals a Girona; Albert Ballesta, director de Serveis Territorials d’Interior a Girona; Marc Calvet, conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà; i Jordi Camps, diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona.

Les obres del projecte

Les obres es duen a terme en l’àmbit de sòl no urbanitzable que limita amb el sòl urbà construït o no construït. A més, s’actua sobre diferents franges que ja havien estat executades en un passat, i abans de l’inici dels treballs es va sol·licitar la pertinent autorització als diferents propietaris afectats per les franges.

El projecte contempla diverses actuacions sobre la vegetació que cal executar a les franges de protecció contra incendis, així com a les parcel·les i zones verdes interiors. Entre elles hi ha: limitar la vegetació i reduir la densitat d’arbrat i l’estassada del sotabosc.

Els treballs queden perfectament detallats en el 123/2005, de 14 de juny, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana.

La necessitat del projecte per prevenir incendis

Maite Selva, alcaldessa de Begur, explica que “la gestió dels incendis implica seguretat màxima de les persones i els habitatges”. Les previsions d’onades de calor fan que els municipis com Begur, que presenten característiques problemàtiques pel tema d’incendis, s’hagin de prevenir.

Xavier Turró, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament, segueix en la línia de l’alcaldessa i afegeix que les franges són necessàries per a la prevenció.

D’altra banda, la pandèmia va fer canviar els plans de difusió dels treballs, però a través de la pàgina web i els mitjans van aconseguir comunicar a la ciutadania la necessitat d’executar el projecte.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -